Er zijn natuurlijk tig plugins die je kunt gebruiken om een contactformulier te maken in WordPress. Ik maak al jaren gebruik van de plugin: Contact Form 7

Dit is een simpele plugin waar mee je mooie formulieren kunt maken. Via de achterkant van je website ga je naar plugins en daar kies je voor een nieuwe plugin installeren. Hier kun je zoeken naar Contact Form 7 en vervolgens kun je de plugin installeren.

Links in het menu zie je daarna contact verschijnen. Als je hier op klikt staat er al een standaard formulier voor je klaar. De shortcode die je daar vind kun je in een pagina, bericht of in een widget plakken. Op die plek zal dan het contactformulier verschijnen.

Bij het contactformulier zelf kun je kiezen wat voor velden je wilt hebben. Je kunt onder andere kiezen uit gewone tekst velden, velden voor nummers, selectie mogelijkheden zoals aanvinken of radiobuttons. Ook is het mogelijk om de bezoeker een bestand te laten uploaden en een automatische antwoord te geven bij het versturen van het formulier.

Ben je aan de slag gegaan maar kom je er niet helemaal uit? Laat dan een berichtje achter en ik zal je helpen met een mooi formulier!