Voordat we een Nespresso Krups Pixie hebben aangeschaft hadden we lange tijd een senseo koffiezetapparaat. De koffie van de senseo was niet heel lekker maar het apparaat was wel makkelijk in gebruik.

In de Mediamarkt zijn we op zoek gegaan naar een nieuw koffiezetapparaat. Op dat moment waren er 2 mensen druk bezig met het promoten van hun koffiemachines. De Nespresso mevrouw en de Dolce Gusto meneer.

Ik werd meer overgehaald door de Dolce Gusto meneer maar mijn man meer door de Nespresso mevrouw dus na lang twijfelen zijn we toch voor een Nespresso gegaan.

‘Korting’

Met een leuke korting zouden we het apparaat kopen tot uiteindelijk bleek dat we wel online moesten registeren en dat we daarna pas de korting terug gestort zouden krijgen. Daar hou ik sowieso al niet van, maar toen waren we al zo een eind in het verkoopproces dat we het maar lieten gebeuren.

Voordelen Nespresso Krups Pixie

Het apparaat is klein en compact en neemt weinig ruimte in op het aanrecht. Verder is het een mooi design en de onderdelen kunnen in de vaatwasser.

De Nespresso koffie is erg lekker en ze hebben heel veel verschillende smaken. Er is voor ieder wat wils!

Nadelen Nespresso Krups Pixie

Het grootste nadeel van de Nespresso Krups Pixie is het geluid wat het apparaat produceert. In de winkel kregen we koffie van een machine die amper geluid maakte, maar dat was met dit apparaat wel anders. De eerste keer dat hij aanging schrok ik me rot! Wat een enorm geluid kan er uit zo een klein apparaat komen!

Het apparaat vergt behoorlijk wat onderhoud. Na een paar maanden werd de koffie steeds minder lekker en na een half jaar begon het apparaat te lekken. Na een klein jaartje zijn we gestopt met dit apparaat. Het lekken werd alleen maar erger wat het een behoorlijk gedoe maakte om een kop koffie te zetten.

We hebben het apparaat schoongehouden – maar daar houdt het ook meteen op. Volgens mij moesten we dat ding ook ontkalken – maar dat hebben we eigenlijk nooit gedaan. Wellicht dat het apparaat daarom ging lekken en dat de koffie niet meer lekker was. Maar toch vind ik een klein jaartje wel een erg korte levensduur.

Advies Nespresso Krups Pixie

Als ik het nog een keer over zou mogen doen dan zou ik het apparaat niet nog een keer kopen. Als ik aan het apparaat denk dan denk ik vooral aan het ongelofelijke geluid dat er uit komt. Dat zou de eerste reden zijn waarom ik het niet nog een keer zou doen.

Bij o.a. Blokker.nl kun je de Nespresso Krups Pixie kopen.