Duik in de wereld van comfort food met deze hartverwarmende vegan spinazie stamppot. Een perfecte combinatie van aardse champignons, rijk vegan rulgehakt en voedzame spinazie, samengebracht in een smeu茂ge aardappelpuree. Dit gerecht bewijst dat traditionele smaken hand in hand gaan met moderne, plantaardige ingredi毛nten. Een ideale maaltijd voor die dagen waarop je zowel je lichaam als ziel wilt voeden.

Hoe maak je vegan spinazie stamppot?

Voor 2 personen

Ingredi毛nten:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 200 gram verse spinazie of ontdooide diepvries spinazie
  • 150 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 100 gram vegan rulgehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 50 ml plantaardige melk (bijvoorbeeld amandelmelk, sojamelk of havermelk)
  • 1 eetlepel olijfolie of plantaardige boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Kania jus van de Lidl

Bereidingswijze:

  1. Aardappelen koken: Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken, en kook ze in licht gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar. Ze zijn klaar als je er makkelijk doorheen kunt prikken met een vork.
  2. Champignons en rulgehakt bakken: Verhit een pan op middelhoog vuur met een beetje olijfolie. Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe en bak tot ze glazig zijn. Voeg de champignons toe en bak tot ze goudbruin en zacht zijn. Voeg vervolgens het vegan rulgehakt toe en bak het volgens de instructies op de verpakking. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  3. Spinazie bereiden: Voeg de verse of ontdooide spinazie toe aan het champignon-rulgehaktmengsel en laat slinken. Breng opnieuw op smaak met zout en peper.
  4. Stampen: Giet de aardappelen af en voeg de plantaardige melk en olijfolie of plantaardige boter toe. Stamp tot een gladde puree. Voeg naar smaak zout en peper toe. Als de puree te dik is, kun je nog wat extra plantaardige melk toevoegen.
  5. Mengen: Meng het champignon-spinazie-rulgehaktmengsel door de aardappelpuree. Breng het geheel eventueel extra op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.

Maak het geheel af met een jus

Wanneer je gerecht bijna klaar is om te serveren, voltooi je de maaltijd met een heerlijke jus:

  1. Bereid de ‘Kania jus met uitjes’ volgens de aanwijzingen op de verpakking. Deze is verkrijgbaar bij Lidl en is eenvoudig te maken door het mengsel met de juiste hoeveelheid water te verwarmen.
  2. Laat de jus zachtjes koken tot hij de gewenste dikte heeft bereikt. Roer regelmatig om klontjes te voorkomen.
  3. Proef en breng indien nodig op smaak met een snufje zout en peper.

Serveren:

Schep de warme stamppot op de borden en maak een kuiltje in het midden. Giet hier een royale hoeveelheid van de warme jus in. De rijke, uienjus zal zich mengen met de smaken van de stamppot en elke hap een heerlijke diepte geven.

Slot:

Met deze volle vegan spinazie stamppot, aangevuld met een heerlijke jus, zet je een troostrijke maaltijd op tafel die zowel voedzaam als verrukkelijk is. Het is het soort gerecht dat je verwarmt op een kille dag en je herinnert aan de eenvoudige genoegens van een goed bereide maaltijd. Smul ervan en voel hoe de alledaagse smaken transformeren tot iets buitengewoons.