Het proces kan echter iets anders zijn dan de traditionele methode in de magnetron. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen om popcorn in een airfryer te maken:

Voorbereiding:

Als je popcornkorrels hebt die bedoeld zijn voor de magnetron (vaak geleverd in een speciale zak), is het aan te raden om de korrels uit de zak te halen en in een bakje dat geschikt is voor de airfryer te doen. Als je een losse bak of kom gebruikt, zorg er dan voor dat deze airfryer-veilig is.

Wanneer je de airfryer bak uitneemt, is het raadzaam om te controleren of er aan de binnenkant van de bovenkant een verwarmingselement zichtbaar is. Als dit het geval is, is het aan te raden om een bak te gebruiken om te voorkomen dat de popcorn omhoog schiet tijdens het bereidingsproces.

Gebruik geen gesloten bakjes: Vermijd het gebruik van bakjes die volledig gesloten zijn, omdat dit de luchtstroom kan beperken en de popcorn niet gelijkmatig kan verwarmen. Kies in plaats daarvan voor een open mandje of bakje dat de lucht vrij kan laten circuleren.

Temperatuur en tijd:

Stel je airfryer in op een temperatuur van ongeveer 180-200 graden Celsius. De kooktijd kan vari毛ren afhankelijk van de airfryer en de hoeveelheid popcorn, maar een goede start is ongeveer 5-10 minuten. Het is belangrijk om de airfryer tijdens het proces in de gaten te houden om te voorkomen dat de popcorn verbrandt.

Tussentijds schudden:

Afhankelijk van je airfryer model, kan het nuttig zijn om de bak halverwege de kooktijd even te schudden om ervoor te zorgen dat de popcorn gelijkmatig wordt verhit en gepoft.

Let op de popcorn:

Popcorn in een glazen schaal.

Wanneer je merkt dat de popcorn begint te poppen, let dan goed op. Zodra het popgeluid vermindert en er enkele seconden tussen de pops komen, is het tijd om de airfryer uit te zetten. Laat de popcorn niet te lang onbewaakt, want het kan snel van perfect gepoft naar verbrand gaan.

Genieten:

Nadat de popcorn klaar is, kun je het naar wens kruiden met zout, boter of andere toppings.

Let wel op dat niet alle airfryers gelijk zijn en dat de resultaten kunnen vari毛ren. Het kan zijn dat je een paar keer moet experimenteren om de perfecte instellingen voor jouw apparaat te vinden. Bovendien is het belangrijk op te merken dat sommige fabrikanten het gebruik van losse popcornkorrels in hun airfryers afraden vanwege het risico op brandgevaar. Raadpleeg dus altijd de handleiding van je airfryer voordat je begint.