Ongezonde pizzaIk ben bijna 30 en in de afgelopen 30 jaar heb ik eigenlijk nog nooit gekookt. Ik heb wel eens her en der wat opgewarmd (dat vind ik ook koken) maar daar houd het wel bij op. Ik ben schuldig aan veel bestellen en vooral lekker ongezond. Een lekkere 5 kazen pizza gaat er altijd wel in!

Sinds 3 weken heb ik in ene het gekke gevoel dat ik MOET koken. Geen idee waarom en ik snap er ook niets van..Maar goed. Ik ben maar gaan koken om van dat gekke gevoel af te komen!

Ik heb nooit gekookt dus ik dacht laat ik maar beginnen met beginners recepten. Simpel beginnen! Ik kwam terecht op de website van Lekker en Simpel en vond daar veel lekkere en simpele gerechten.

Ik eet geen vlees en ook voor vegetarische gerechten hebben ze een heleboel! Ik had broccoli in huis dus ik ging op zoek naar een broccoli recept. Mijn eerste gerecht: de broccoli nuggets!

Ik heb daarbij dit recept van Lekker en Simpel gevolgd: broccoli nuggets. Zij hebben daar nog walnoten gebruikt maar die heb ik weggelaten.

Broccoli recept: broccoli nuggets op mijn manier

Benodigdheden: kleine of halve broccoli, half uitje, 2 eitjes, paneermeel, theelepeltje paprikapoeder, 1 teentje knoflook, zout en peper en bakpapier.

Voor dit recept heb je een halve broccoli nodig. Mijn broccoli was behoorlijk klein dus ik besloot gewoon alles maar te gebruiken. Eerst heb ik de broccoli in hele kleine stukjes gehakt. Zoals ik al zei ik kook nooit dus keukenmachines en dat soort dingen heb ik niet dus alles moest met de hand. Pfff…

Na eindeloos gehakt te hebben (ik hou niet van grote stukjes) vond ik de broccoli eindelijk goed genoeg. Dit heb ik in een kleine ovenschaal gegooid. Daarna heb ik een half uitje gehakt (ook heel klein) en deze ook in de ovenschaal erbij gevoegd.

Toen een teentje knoflook er over heen geperst, beetje zout en peper en een theelepeltje paprika poeder. Als laatste heb ik er 2 eieren bij gedaan en dit heb ik even goed door elkaar geroerd. Daarna deed ik er steeds een beetje paneermeel bij tot het op een gegeven moment dik genoeg was om er kleine nuggets van te maken.

Broccoli recept

Helaas had ik geen bakpapier dus ik probeerde het op aluminium folie. Dit was niet zo een handig idee want bij het omdraaien bleven de nuggets op sommige plekken hangen waardoor de nugget uit elkaar scheurde bij het omdraaien zucht. Volgende keer met bakpapier proberen dus!

Daarna heb ik ze zo een 20 minuten..misschien iets langer op 200 graden in de oven gezet. Nou ja..Denk ik dan. Wij hebben een zielig oventje waarbij je de graden niet meer kan zien. Dus ik heb maar een beetje op de gok geprobeerd de juiste temperatuur te vinden.

En voila het eindresultaat:

Broccoli recept

Met een lekker sausje erbij zijn ze goed te doen! Voor de volgende keer moet ik misschien nog wat meer zout gebruiken.

Volgens mij is dit wel een gezond broccoli recept! Als je tenminste niet net als mij 2 of 3 dikke klodders mayonaise erbij eet dan haha!

De dagen erna had ik trouwens wel erg veel last van mijn schouder. Volgens mij had ik gewoon mijn eerste kook blessure van al dat hakken pff!