WIE KAN EEN EIGEN [ONLINE] BEDRIJF STARTEN?

Iedereen kan een eigen [online] bedrijf starten. Maar moet je bepaalde eigenschappen hebben om als ondernemer te slagen?
Hieronder 5 eigenschappen die goed van pas komen als je met je bedrijf succes wilt hebben. En heb je deze eigenschappen niet, geen nood! Als je dit blog gelezen hebt weet je wat je moet doen om je bedrijf alle kansen op succes te geven.

1 Voer gevraagde werkzaamheden direct uit, ook als de deadline ver weg is
Als ondernemer is er altijd wat te doen in het bedrijf. Wanneer de leverdatum ver weg ligt gebeurt het niet zelden dat de opdracht te lang blijft liggen en vlak voor de deadline in grote haast wordt verwerkt. Leer jezelf om, zodra je een opdracht hebt, deze zo snel mogelijk af te wikkelen. Je weet nooit wat voor werkzaamheden er nog komen en hoe druk je bedrijf het ineens krijgt. Bovendien weet je ook niet of de door jou geschatte tijd voor de opdracht voldoende is, zo kan deze meer tijd kosten die je dan niet meer hebt. Werk efficiënt en handel zaken direct af, dat is niet alleen goed voor de relatie met je klanten, maar ook je bedrijf vaart er wel bij.

2 Bereid bezoek bij potentiele klanten goed voor
Voor een ondernemer is het belangrijk behaalde successen in nieuwe verkoopgesprekken specifiek te vermelden. Maar ga dieper op een succes in en vertel een concreet voorbeeld waaruit blijkt wat je met je bedrijf bereikt hebt. Dit is ook op netwerkbijeenkomsten een juiste manier om je bedrijf en diensten te promoten. Door het specifieke voorbeeld te vertellen worden jij en je bedrijf beter onthouden.

3 Neem verantwoordelijkheid voor je fouten
Elke ondernemer slaat zich wel eens om de oren vanwege een gemiste kans. Dat mag, maar vraag je vooral af hoe het anders had gemoeten. Praat erover met collega-ondernemers en doe het volgende keer beter. Daar wordt je bedrijf alleen maar sterker van.

4 Zeg nooit nee maar grijp alle kansen aan die je bedrijf laten groeien
Een van de meest voorkomende eigenschappen van geslaagde ondernemers is, dat zij alle kansen om hun bedrijf succesvol te maken aanpakken. En kansen zien waar andere ondernemers ze laten liggen. Als je echt wilt ondernemen moet je plezier hebben om het avontuur aan te gaan. Daar wordt je energiek van en je creëert er nieuwe kansen op opdrachten voor je bedrijf mee.

5 Luister goed naar je klanten
Hoe enthousiast je ook over je eigen bedrijf en diensten bent, luister naar je klant. Als een klant iets wil dat niet gangbaar is binnen de structuur van je bedrijf, bedenk een oplossing en help hem. Zie hem niet als zeurende klant, maar ga na of binnen de rest van je bestaande klantenkring dezelfde wens of vraag bestaat en of je diensten en service misschien uitgebreid dienen te worden. Met als gevolg een betere relatie met je klanten, mogelijk extra omzet en groei van je bedrijf.

Zoek als ondernemer altijd naar mogelijkheden om je klanten nog beter te bedienen. Luister naar ze en bekijk alles – ook klachten – vanuit een zakelijk oogpunt. Doe regelmatig wat extra’s voor je klanten, pas je bedrijf aan op hun wensen, het betaalt zich terug met een goede klantrelatie en positieve recensies binnen het netwerk.

Meer blogs kun je vinden op Onlinebedrijfbeginnen.nl!