Ik (en velen met mij) kijk er altijd naar uit: de Top2000. Vanaf Tweede Kerstdag heb ik daar en wanneer het maar kon geluisterd en zelfs gekeken naar de radio- en tv-uitzending. Heerlijk. Traditie-getrouw. Vele herinneringen kwamen bovendrijven en brachten me terug naar mooie, leuke en onvergetelijke momenten.top2000dj

Een kakofonie aan geweldige tonen, gitaarsoli en zangpartijen. Soms je daar neerzettend waar je misschien niet zou willen (‘wat vliegt de tijd’) en soms tranen vormend vanwege de vaak nostalgische gevoelens bij het denkbeeldig terugblikken op van wat ooit was en nooit meer zal komen.

De kop van de lijst blijft elk jaar veelal dezelfde. In de ‘lijst der lijsten’ -zoals hij genoemd wordt- zijn er uiteraard veranderingen. Platen verdwijnen en platen komen. Maar een vaste kopgroep blijft vooralsnog bestaan. Ook de jeugd (…) gaat volledig voor Deep Purple, The Eagles en Led Zeppelin. Dit geeft aan dat tradities ‘in’ zijn. Misschien zijn ze er altijd al geweest. Mooi om te weten. Fijn om horen.

Top2000: tot 26 december 2018. Nog even wachten dus (………)

Franky

Let’s talk about music.