Selecteer pagina

Ongeëvenaarde solo

Ongeëvenaarde solo

Over emoties, tranen en kippenvel door muziek – daar heb ik het al over gehad.
Dat thema zal vast terugkomen omdat er nu eenmaal heel erg veel over te zeggen (lees: bloggen) valt.

Maar het kunstzinnige van muziek kan ook verder uitgediept worden. Huh? Ja – welke gitaar, drum of welk instrumentale stuk (solo) dan ook, spreekt jou het meest aan? Welke solo vind jij echt geweldig? Welke solo is bijna van een andere planeet afkomstig? Welke is solo is ongeëvenaard?

Ik ben er erg benieuwd naar. Soms zijn drumfills of gitaarriffs zo speciaal en zo goed, dat deze door anderen gekopieerd worden. Veel daarvan is op YouTube terug te vinden.

Wat ik een sublieme gitaarsolo vind is die van Steve Lukather (o.a. Toto) – in de George Harrison (The Beatles) song ‘While My Guitar Gently Weeps’. Vooral dat live-optreden heb ik al honderden keren bekeken en beluisterd. En telkens weer maak ik dan –waar ik ook ben- een diepe buiging.

Nieuwsgierig? Zie de link!
Graag HELEMAAL afluisteren he!

Enne…. Deel jouw commentaar, maar ook jouw ervaringen via Kwebbelkous.
Ik ben zo nieuwsgierig.

Hier is Steve. Met ‘mijn’ solo:


Laat je horen!

Let’s talk about Music!

Franky

3 Comments

 1. ton

  Ja wel leuk maar ik vind het nummer mooier dan de gitaar.
  Zo zie je maar hoe smaken verschillen.
  Doe mij maar de gitaren in lou reeds rock and roll , van het album rock and roll animal.
  Misschien wat minder gepolijst maar wel mijn kippevel.
  Groetjes Tons

  Antwoord
  • Franky

   Ah, dank voor je reactie. Leuk! Smaken verschillen uiteraard. En dat is maar goed ook. Hartstikke leuk om zaken uit te wisselen. Daar is juist deze site voor. Ik ga luisteren en zal er zeker op terugkomen. Bedankt!

   Antwoord
  • Franky

   Het heeft even geduurd, maar ik heb grote delen van het genoemde album van Lou Reed beluisterd. Ik moet zeggen: inderdaad – goed gitaarwerk. Snerpend, melodieus en gewoon goed. Zo heb ik -eerlijk gezegd- Lou Reed nog nooit gehoord. Zo zie je maar, een mens is nooit te oud om te leren. Leuk om dit soort voorbeelden uit te wisselen.

   Ik ga op zoek naar andere voorbeelden van mijn kant. Wat mijn opgave van Steve Lukather betreft: deze ging alleen om de solo. De muziek van Toto, waar dit deel van uit maakt, is weer een ander verhaal. Sterker nog: ik ben niet zo’n grote fan van deze band. Maar er is meer…………..

   Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *