De ongelooflijk getalenteerde zangeressen (en zusjes) zullen ons land, zoals bekend mag worden geacht, dit jaar vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.

Sinds de vorige editie van dit traditionele, jaarlijkse evenement, is er -gelukkig- sprake van een muzikaal gehalte. En dat is maar goed ook, want daar ging het de afgelopen jaren amper over. Geschreeuw. Vals zingen. Plagiaat. Eigenlijk niet leuk meer en vooral de wijze waarop er gestemd en gekozen werd, liet zien dat het festival steeds minder te maken had met kwaliteit. Het leek veel meer op een parodie van een talentenjacht, waarbij er raar, apart en vreemd gedost uitzien, de boventoon voerde en punten scoorde.

Met de dames van O’gene ben ik er van overtuigd dat zij Europa (en misschien ver daarbuiten) verbaasd zullen doen staan. Internationaal gezien zijn er weinig groepen (trio’s of groter) die p een dergelijke wijze kunnen zingen. Het is echt ongekend goed. Harmonieus, muzikaal, en van een hoge kwaliteit en ongekende klasse.

Begin mei zijn de voorronden.
Wordt vervolgd!

Let’s talk about music….

Lees ook het volgende artikel!