Even een stukje over een voorval uit mijn verleden (…).

In mijn tijd als praatgrage (ouderwetse) DJ, hadden we eens het idee opgevat om een op dat moment bekende en populaire artiest uit te nodigen. Bovenaan alle hitlijsten stond de Duitse zangeres Marianne Rosenberg met ‘Ich Bin Wie Du´ (ach – wie kent het niet?).

Die dan maar uitgenodigd. Voor veel geld en voor een optreden van slechts 20 minuten(….). Ja – de dame buitte het helemaal uit: met vele schnabbels Nederland (en de buurlanden) door. Het optreden stond echter gepland voor 00.30 uur ’s nachts, maar er waren, mede door de door ons geplaatste advertentie, al honderden gasten.

“Het vliegtuig heeft vertraging,” – zei ik.
“De taxi heeft pech onderweg…”, zei ik ook.
Mijn smoesjes begonnen op te raken.

Velen begonnen zich ook af te vragen of het allemaal wel waar was en of ze wel zou komen. Hoe moest ik de bezoekers bezighouden? Hoe moest ik ze in het gareel houden? Gelukkig had ik diverse Duitse platen opgezocht, dus het feestje begon ook wel zonder de Duitse hitzangeres. Poeh – dat ging gelukkig goed.

En het uiteindelijke optreden bleek ook nog eens helemaal te lukken. De dame zong enkele nummers, waaronder uiteraard de zeer grote hit. Het publiek was erg tevreden.

Wij waren allemaal blij. Ik heb dan wel met geknepen billen gestaan en met het zweet op het voorhoofd – maar eind goed – al goed. Wij wisten het natuurlijk van 00.30 uur, maar hadden de waarheid een beetje weggelaten.
Ach ja – een leugentje om bestwil……..!

Moraal van het verhaal: breng jezelf niet in de problemen… (tell the truth).

Tot de volgende keer!
Let’s talk about music………….