Selecteer Pagina

Zwanenjacht legaal maken met martelpraktijken?

Zwanenjacht legaal maken met martelpraktijken?

Mijn oren klapperden toen ik vanmorgen dit nieuws hoorde. Wat is dit nou weer! Zwanenjacht toestaan? En dan niet zomaar jacht, dit is gewoon marteling! Met de priem mogen ze door de schedel van een gewonde zwaan heen boren?!?! Nahhh ik geloof het gewoon bijna niet.

Priem als martelwerktuigEn dan de gasten die dit soort dingen doen. Wat zijn jullie in godsnaam voor mensen?! Hoe kunnen jullie het over je hart verkrijgen om een zwaan met een priem door het hoofd heen te boren. Als je in staat bent tot dit soort martelpraktijken dan ben je in mijn ogen echt niet goed in je hoofd.

Saskia van Rooy is een dierenarts die bezwaar aantekent tegen deze praktijken. Wat een held is deze vrouw! Zij gaat op zoek en legt vast hoe deze dierenbeulen te werk gaan.

Zwanenjacht onacceptabel

Volgens de woordvoerder van Zuid-Holland is het gebruik van dit soort wapens nodig om onnodig lijden te voorkomen. Echt? Serieus? Een zwaan die nog bij volle bewustzijn is met een priem door zijn schedel boren is onnodig lijden? Are you fucking kidding me?!?

Onbegrijpelijk hoe dit soort woordvoerders en jagers ’s nachts nog kunnen slapen. Ik kan er gewoon echt niet over uit. En dat er ook nog besloten moet worden over regels hoe de zwanen dan gemarteld mogen worden, waar gaat het toch heen met de wereld 🙁

Bronnen: Saskia Van Rooy | NRC.nl

4 Opmerkingen

 1. Josette kientz

  Het zijn allemaal psychopaten er moet iets vreselijk mis zijn in je hoofd als je dit bedenkt. Dit zijn ook typisch mensen die dit ook bij mensen zouden doen. Dit zijn ook de mensen die vleugeltjes uittrokken bij vlinders of kikkers opbliezen als kind. Ik zou er wel raad mee weten, hetzelfde doen bij hun wat ze de dieren aandoen. Maar dit zal wel weer een te harde reactie zijn dan mag het waarschijnlijk niet geplaatst worden

  Antwoord
  • Kwebbelkous

   Ik ben het met je eens dat er echt iets mis is met deze mensen! Hetzelfde terug doen dat is niet iets wat ik zou doen, maar begrijp je punt zeker! Dank je wel voor je reactie :)!

   Antwoord
 2. D. Richert

  Dit is de waanzin ten top hier geef je dierenbeulen gewoon de vrije hand over te gaan tot mishandelen.
  Dit mag niet gebeuren!
  Als er teveel zijn dan jager met 1 kogel maar niet dit.
  Nederland doet het terecht qua dieren erg alecht

  Antwoord
  • Kwebbelkous

   Inderdaad waanzin toch 🙁 Ik vind ook dat Nederland wel beter voor de dieren mag opkomen! Ik hoor zoveel gruwelverhalen de laatste tijd 🙁 Dank je wel voor je reactie!

   Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *