Mijn oren klapperden toen ik vanmorgen dit nieuws hoorde. Wat is dit nou weer! Zwanenjacht toestaan? En dan niet zomaar jacht, dit is gewoon marteling! Met de priem mogen ze door de schedel van een gewonde zwaan heen boren?!?! Nahhh ik geloof het gewoon bijna niet.

Priem als martelwerktuigEn dan de gasten die dit soort dingen doen. Wat zijn jullie in godsnaam voor mensen?! Hoe kunnen jullie het over je hart verkrijgen om een zwaan met een priem door het hoofd heen te boren. Als je in staat bent tot dit soort martelpraktijken dan ben je in mijn ogen echt niet goed in je hoofd.

Saskia van Rooy is een dierenarts die bezwaar aantekent tegen deze praktijken. Wat een held is deze vrouw! Zij gaat op zoek en legt vast hoe deze dierenbeulen te werk gaan.

Zwanenjacht onacceptabel

Volgens de woordvoerder van Zuid-Holland is het gebruik van dit soort wapens nodig om onnodig lijden te voorkomen. Echt? Serieus? Een zwaan die nog bij volle bewustzijn is met een priem door zijn schedel boren is onnodig lijden? Are you fucking kidding me?!?

Onbegrijpelijk hoe dit soort woordvoerders en jagers ‘s nachts nog kunnen slapen. Ik kan er gewoon echt niet over uit. En dat er ook nog besloten moet worden over regels hoe de zwanen dan gemarteld mogen worden, waar gaat het toch heen met de wereld 🙁

Bronnen: Saskia Van Rooy | NRC.nl