De laatste jaren valt het me steeds meer op dat feiten niet meer uitmaken. Meningen zijn belangrijker en vooral ook wat er op TV gezegd word, dat moet wel waarheid zijn.

Wanneer ik iets hoor via televisie, social media, mensen etc. , dan vraag ik me eigenlijk altijd als eerst af… Zou het waar zijn? Dat klinkt misschien achterdochtig maar in deze tijd is er zoveel nep nieuws dat het niet gek is om niet alles maar gewoon te geloven.

Ook wordt het altijd maar vanuit 1 perspectief vertelt en een verhaal heeft altijd meerdere perspectieven. Zelf vind ik het belangrijk om ook andere perspectieven te kennen en proberen te begrijpen. Met begrip kun je het niet met elkaar eens zijn maar toch door 1 deur heen gaan.

Wat ik de laatste tijd steeds meer merk dat er niet zoveel mensen zijn die dit doen. Het kost namelijk tijd om informatie te verifiëren en zodra mensen zelf iets moeten ondernemen dan nemen de meeste liever toch de weg van het minste werk.

Dus baseren deze mensen alles op halve informatie en de meningen die ze daarbij vormen. Wanneer iemand dan komt met feiten en onderzoeken willen ze dat eigenlijk helemaal niet horen. Want dan zouden ze in actie moeten komen.. Oké ik denk dit, zij zegt dat, wat zou dan de waarheid kunnen zijn? Dan moet ik op onderzoek uit… Maar ja dat kost tijd… Weet je wat, wat het nieuws zegt is gewoon waar en daarbij heb ik ook dezelfde mening.

Dat is waarom feiten vaak niet uit maken. Feiten kosten teveel tijd en energie.