Op maandag 27 mei ben ik meegeweest naar een demonstratie die gehouden werd in Oost-Graftdijk. De demonstratie werd gehouden bij het slachthuis en werd georganiseerd door Save the Movement en Animal Rights.

Save the Movement heeft afspraken met verschillende slachthuizen gemaakt. Bij een aantal slachthuizen mogen ze nog 5 minuten met de dieren doorbrengen voordat ze hun dood tegemoet gaan.

Slachthuis Oost-Graftdijk

Het slachthuis van Oost-Graftdijk staat hier echter niet voor open. Zij willen geen dialoog aangaan en gunnen de dieren niet hun laatste 5 minuten met mensen die ze waarderen.

Het is misschien maar 5 minuten, maar als zo’n dier toch 5 minuten van zijn leven liefde kan voelen waarom zou je het hem dan ontnemen.

Helemaal als je bedenkt dat hij zijn leven lang moet lijden om op iemand ze bord terecht te komen. Hoe kan het dan toch dat je zelfs 5 minuten niet gunt?

Mijn hart breekt als ik er over nadenk. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat er mensen zijn die zo harteloos zijn.

Waanzinnige getallen

Tijdens de demonstratie werden er verschillende speeches gehouden. Tijdens deze speeches hoorde ik nieuwe feiten waar ik me eerder nog niet bewust van was. Wist je bijvoorbeeld dat er per jaar 650 miljoen dieren geslacht worden? En dat is alleen hier in Nederland! Als je dit berekend betekent dat er 1200 dieren gemiddeld per minuut geslacht worden.

Dit zijn toch walgelijke getallen! Dit is toch niet normaal? Mensen dit kan toch niet waar zijn?! Waar zijn we in godsnaam mee bezig? Waarom doet de overheid niets? Waarom kan deze massamoord industrie blijven bestaan?

Mijn hart breekt als ik over deze dingen na denk en ik denk steeds, weer 2 minuten voorbij, weer 2400 dieren gedood 🙁

Het lastige is dat ik het moeilijk los kan laten. Ik zie het dierenleed overal en dat maakt me erg verdrietig.

Zijn er meer mensen die hier last van hebben? En als dat zo is hoe ga je er dan mee om? Ik hoor graag je tips! Laat een berichtje achter hieronder met je tip of opmerking.

Wil je zelf een verhaal schrijven? Dat kan! Neem gewoon even contact op en voor je het weet staat je verhaal online!