Vanmorgen kreeg ik weer een e-mail binnen van Animal Rights en ditmaal ging het over de scharrelkippen. Met undercover beelden tonen ze aan wat voor dierenleed de scharrelkippen allemaal word aangedaan.

Ik kan de beelden niet eens zien. De stilstaande beelden met de mishandelde kippen en de oogjes die om hulp schreeuwen laten me maag omdraaien. Om dit blog te schrijven kijk ik nog eens naar het beeld en ik voel de tranen gewoon opkomen.

Hoe kunnen wij dit toestaan? Hoe kun je zo ongevoelig zijn dat je bereid bent om dieren dit aan te doen…en dat allemaal voor GELD. Wij hebben geld godverdomme zelf verzonnen en voor ons eigen verzinsel zijn we bereid dieren te martelen, mishandelen en daarna te doden.

En dan het aller ergste deze beestjes hebben het dan nog ‘goed’ de kiloknallers – daar kan ik niet eens over nadenken. Hoe erg zullen die wel niet mishandeld worden 🙁

Scharrelkip is geen scharrelkip

De mensen die een paar dubbeltjes extra uitgeven voor de scharrelkip zullen dan nog een goed gevoel hebben ook. Want de scharrelkip die zal het wel goed hebben toch? FOUT – ook de scharrelkip wordt mishandeld en gemarteld.

Veel mensen willen hier niet over nadenken. Die willen gewoon hun stukje kip eten zonder na te denken wat dat beestje allemaal heeft moeten doorstaan alleen voor jou.

Denk er gewoon eens over na. Kijk eens wat je op je bord hebt liggen. Vervangers zijn steeds beter aan het worden. Heb je dat stukje kip of eitje echt nodig? Is het marteling en mishandeling van zo een beestje waard?