NL Domein Host -Factuur, Aanbieding en Opdrachtbevestiging in 1!Regelmatig krijg ik spam en zogenaamde facturen binnen. Maar deze van NL Domein Host dat is wel een hele geniepige!

Het lijkt op een factuur van een domeinnaam en met wat moeilijke termen erbij. Ik kan me voorstellen dat mensen die 0,0 verstand hebben van domeinnamen en websites dit wel zouden kunnen betalen. Het bedrag is €169,00 en vooral voor de middelgrote bedrijven waarbij er veel automatisch gebeurd kan dit mis gaan.

Ga je de mist in en betaal je de factuur? Dan word je dubbel genaaid! Want naast dat het op een factuur lijkt maar het niet is, is het ook nog eens een opdrachtbevestiging. Dus zodra je betaald geef je ook meteen akkoord dat je in de toekomst met hun in zee gaat.

Stel dat je er ingetrapt bent en je hebt deze stinkerds geld betaald. Wat gaan ze dan voor je doen? Nou de domeinnaam die je hebt daar gaan ze een .co of een .info extensie voor bestellen. Deze sturen ze dan door naar je huidige domeinnaam. Een .co en .info domeinnaam kost zo tussen de 12 en 35 euro per jaar. Dat is dus een stuk goedkoper als de 169 euro die betaald zou worden. En daarnaast…Wil je wel een .co of een .info domeinnaam ala 169 euro?

Helemaal onderaan de zogenaamde factuur staat een HEEEEL KLEIN stukje tekst:

“Gaarne willen wij u informeren dat u in de toekomst onze factuur uitsluitend digitaal gaat ontvangen. Zowel voor, als na uw betaling is het altijd nog mogelijk om binnen enkele dagen onder vermelding van uw betalingskenmerk/factuurnr uw bedrijfsgegevens te wijzigen. Dit kan door de gewijzigde bedrijfsgegevens per mail aan ons te verstrekken.Op grond van de aan ons op basis van het bovenstaande verleende opdracht, welke als factureringsgrondslag dient leveren wij u de navolgende dienst, het registreren van de .co of .info domein extentie gekoppeld aan uw huidige .nl domeinnaam. Indien u akkoord bent met het bovenstaande is uw domeinregistratie geldig van de termijn zoals hierboven beschreven.Let op. Dit is een aanbieding en geen factuur,betaling van deze aanbieding wordt beschouwd als opdrachtbevestiging . Mocht tijdige betaling uitblijven vervalt onze dienstverlening en verblijft de domeinextentie opkoopbaar voor derden.”

En in dit stukje vertellen ze je dat de factuur die je hebt gekregen eigenlijk een aanbieding is. En oja ga je op de aanbieding in dan word de aanbieding een opdrachtbevestiging.

Trap dus niet in deze mails van NL Domein Host!