Afgelopen week zag ik op het nieuws dat er een virus is, die computers zo kan besmetten zodat je niet meer bij je foto’s en documenten kan. Ik bedacht mij dat ik nu toch een externe harde schijf moest gaan kopen om belangrijke foto’s en documenten te backuppen. Na zoeken op het internet kwam ik uit bij een schijf die ik bij de MediaMarkt gelijk op kon halen.

De harde schijf opgehaald bij de MediaMarkt

Toen ik hem in huis had wilde ik de schijf toch even testen of hij goed was. Dus een programmaatje van de website van de fabrikant gehaald en een korte test gedaan.

De test failde. Er stond in de uitleg dat ik belangrijke gegevens nu maar moest backuppen, want het was een belangrijke test. Daarna kon ik dan de uitgebreide test doen en zou het probleem opgelost worden. Er zaten slechte sectoren op de schijf, die dan vanzelf gerepareerd zouden worden. Dat is vaak het begin van het einde van een schijf.

Nu heb ik dat ooit wel eens gedaan met een oude schijf, om gauw nog je gegevens eraf te kunnen halen voor hij verder stuk ging. Maar met een nieuwe schijf had ik daar natuurlijk geen zin in, ik zou er geen foto op durven backuppen. Ik deed de test nog een keer, maar toen gaf hij geen fout. Nadat ik wat foto’s had gekopieerd, besloot ik toch nog een keer de test de doen en jawel, weer een fail. De foto’s heb ik weer verwijderd en wilde niet het risico nemen dat ik alles kwijt zou raken.

Met een nieuwe schijf, waarop je een backup wil maken, moet je natuurlijk niet het advies krijgen om belangrijke bestanden er niet op te zetten. Daar had ik daar natuurlijk geen zin in. Het was nog net voor sluitingstijd, dus mijn man op een holletje terug naar de winkel. De man bij de MediaMarkt deed ook de test en failde ook. Er werd hem verteld dat hij de uitgebreide test moest doen en dat hij niet hoefde te worden omgeruild.

De schijf weer mee naar huis

Ik was behoorlijk boos over hoe men in de MediaMarkt zoiets konden doen. Ik heb de klantenservice van de MediaMarkt gebeld en die was het met mij eens. Nu weet ik een beetje hoe het werkt, maar mijn man heeft er geen verstand van en zo zijn er meer mensen natuurlijk. En die doen dan wat de man in de MediaMarkt zegt, om vervolgens het risico te lopen dat je schijf niet alles goed meer opslaat, omdat er meestal meerdere sectoren stuk gaan als dat eenmaal het geval is.

De volgende dag ben ik terug gegaan naar de MediaMarkt en heb mijn geld terug gehad. Er werd niet echt geluisterd naar mijn verhaal over hoe mijn man de dag ervoor afgescheept werd. Het maakt ze niet zoveel uit denk ik.

Kortom, veel tijd gestoken in iets wat niet nodig zou hoeven zijn.

Inmiddels heb ik bij Coolblue een schijf besteld. Ik heb eerst gebeld met de vraag, dat mocht de test niet goed zijn, ik hem dan terug kon geven. Dat was geen enkel probleem, werd vriendelijk geholpen. Met uitleg erbij en het gevoel dat ze het leuk vinden dat je klant bent.

Mijn advies, laat je niet afschepen, ook al staat er in de voorwaarden dat je data houdende producten niet mag omruilen of terug brengen. Als een test failt, dan zou dat zonder probleem moeten kunnen.


Wil jij ook je verhaal kwijt? Schroom dan niet maar neem gewoon even contact met ons op!