Via een e-mail van Animal Rights kwam ik bij dit artikel over levende lokdieren: https://www.animalrights.nl/stop-jacht-met-levende-lokdieren. Wat een treurigheid weer!

Bij het inzetten van levende lokdieren worden vaak levende vogels ingezet zodat de andere dieren gevangen en gedood kunnen worden. In het filmpje worden levende lokganzen met een grondpen vast gezet waar door ze maar een paar stappen kunnen lopen. Komen ze al een keertje buiten…Is het om hun soortgenoten afgeknald zien te worden.

Dat is toch niet normaal? Ik kan niet begrijpen dat we mensen zijn die zo weinig waarde geven aan een dier. Het is toch ook een levend wezen? Waar is de empathie? Het lijkt wel alsof die gewoon helemaal niet aanwezig is.

Wat voor soort mensen zijn dit toch?

Ik kan er gewoon niet bij met mijn pet dat er mensen zijn die op deze manier met dieren omgaan. Totaal geen respect of inlevingsvermogen. Ik vraag me dan ook wel eens af hoe dit soort mensen in het dagelijks leven zijn. Als je zonder problemen dieren mishandelt, martelt en dood…dan lijkt de stap naar mensen volgens mij niet heel groot. Of ga ik dan te ver?

Boze smiley omhoog gehouden met 2 handenMisschien heb ik wel teveel inlevingsvermogen..maar ik kan het gewoon echt niet begrijpen. Hoe kunnen mensen onschuldige dieren zo gebruiken, zonder een greintje respect, zonder een beetje inlevingsvermogen. Treurig gewoon.

Mensen die voor god spelen. Levens be毛indigen. Gewoon omdat het kan. Ik weet het niet, dan gaat er voor mijn gevoel toch iets niet helemaal goed in je hoofd. Te groot ego? Te weinig macht in je dagelijks leven? Onbegrijpelijk 馃檨

Teken de petitie!

Gelukkig zijn er ook heel veel mensen met het hart wel op de juiste plek! Animal Rights is zo een stichting. Zij vinden dat ieder dier een individu is met recht op leven en welzijn.

Zij zijn een petitie gestart die je hier kunt tekenen: Teken de petitie!

Ik heb al getekend! Jij ook?


Wil je ook een blog schrijven? Dat kan! Neem eens een kijkje op deze pagina: Blog insturen