Via AnimalRights kreeg ik deze week een verontrustende e-mail. De nierstichting gaat deze week weer langs de deuren om geld op te halen. Maar wat blijkt? Een deel van deze donaties wordt dus ook besteed aan dierproeven. Dit is natuurlijk vreselijk. De beestjes worden ziek gemaakt en vergiftigd en aan het einde van de studie worden ze afgemaakt en komen er weer nieuwe proefdieren.

Mijn hart breekt als ik dit soort dingen lees. Maar liefs 1.5 miljoen euro hebben ze in 2017 uitgegeven aan deze dierproeven en helaas zijn zij niet de enige. Er zijn een heleboel ‘goede doelen’ die ons geld besteden aan het mishandelen, vergiftigen en martelen van dieren.

Brekend hart

Welke goede doelen steunen nog meer dierproeven?

Animal Rights heeft een lijst opgesteld met daarbij de ‘goede’ doelen die ondertussen ons geld besteed aan het martelen van diertjes. Het is schrikbarend hoeveel grote ‘goede’ doelen er op staan! Denk aan: hartstichting, reumafonds, longfonds, alzheimer Nederland, KWF kankerbestrijding en nog veel meer. Op de website van Animal Rights staat het complete overzicht van de doelen die proeven steunen.

Alternatieven dierproeven

Naast het testen op dieren zijn er ook alternatieven mogelijk maar de switch van dierproeven naar alternatieven kost vaak veel geld waardoor ze liever kiezen voor proeven met onschuldige dieren. Het is toch eigenlijk te belachelijk voor woorden? Geld iets wat we gewoon maar hebben verzonnen is belangrijker dan het welzijn van deze dieren. Liever martelen en maken we ze af dan dat we er ‘geld’ voor betalen. Onbegrijpelijk in mijn ogen.

Er is ook goed nieuws

Nederlands Brandwonden Stichting doet het goed!!Dit stuk wil ik graag afsluiten met wat positiefs! De Nederlands Brandwonden Stichting laat zien dat het ook anders kan! Ze zijn compleet gestopt met het financieren van dierproeven en geven alleen nog geld uit aan proefdiervrij onderzoek. Dat maakt me hoopvol en blij :)!


Heb je andere ideeën of ben je het met me eens? Laat het hieronder in een reactie weten. Wil je zelf een verhaal kwijt? Dat kan! Stuur je eigen blog in!