Al jaren lang betaal ik elke maand een behoorlijk bedrag voor DAS rechtsbijstand. Vorig jaar had ik ze voor het eerst nodig! Er was een klant die niet meer betaalde, niets meer liet horen. Dus ik dacht weet je wat ik stuur de DAS incasso erop af. Daar betaal ik natuurlijk ook al jaren voor.

Van alles opgestuurd ingediend noem maar op. En na een aantal weken dacht ik nou dat is raar heb nog niets van ze gehoord! Ik weer contact opnemen met DAS. Hebben ze de beste man niet kunnen bereiken en het bedrag was niet hoog genoeg dus het dossier moest gesloten worden.

Dat is lekker makkelijk! Dus als je maar lang genoeg niets laat horen bij DAS incasso en je bedrag is niet hoog, vrees dan niet! Ze sluiten het dossier toch!

Ik voelde me er al niet helemaal lekker bij, dus ik stuur nog een mail terug. Als ik de klant weer spreek of bezig zie word het dossier dan weer geopend? Dan zou ik de zaak weer opnieuw moeten indienen. Dus na een paar weken ben ik toch de klant weer gaan bellen. Warempel hij neemt nog op ook!

Daarna heb ik de werkzaamheden uitgevoerd die de incasso zou moeten doen?! Tot slot krijg ik een brief dat hij al zijn schulden aan het verzamelen is. Waarop ik weer contact op neem met DAS incasso. Wederom geen reactie dus ik maar weer bellen. De mevrouw aan de telefoon was behoorlijk bot – er was geen verhaalbaarheid, dus dit moest ik zelf maar regelen.

DAS fijn….