Net voor de kerst gingen we met 7 dames eten bij restaurant Brons. Helaas is onze ervaring anders verlopen dan gehoopt en willen wij graag onze belevenissen met jullie delen.

Wij hadden ruim van tevoren gereserveerd voor het 5-gangen diner, inclusief een veganistische variant. Als trouwe gasten die eerder altijd tevreden waren, keken we uit naar de gebruikelijke fijne service, uitgebreide uitleg en heerlijke gerechten. Helaas was ditmaal niets zoals we gewend waren.

sateprikker met tomaten en een bladerdeeghapjeBij het serveren van de amuse, die volgens de ober twee vegetarische varianten zou bevatten, bleek er geen rekening te zijn gehouden met onze veganistische voorkeur. Ondanks de melding dat dit van tevoren was doorgegeven, moest de kok improviseren. Wat volgde waren vijf gangen waarvan sommige niet veganistisch waren, en de prijs van het 5-gangen menu niet rechtvaardigden. Dit was verre van wat we hadden verwacht na tijdige reservering en duidelijke aanduiding van onze dieetwensen.

Wat onze eerdere ervaringen zo bijzonder maakte, was de uitleg bij elk gerecht en wijnkeuze. Helaas ontbrak deze ditmaal volledig. Bij navraag wist het personeel niet wat er op ons bord lag en welke wijn werd geschonken. Dit was een grote teleurstelling, aangezien deze verrassingen altijd bijdroegen aan de unieke beleving van de avond.

Zelfs het hoofdgerecht, waarbij we expliciet vroegen of alles veganistisch was, leidde tot verwarring en achteraf bleek dat er al van een niet-veganistisch element was gegeten. De bestelling van limoncello was ook niet zoals verwacht, met ongelijke hoeveelheden in de glazen voor dezelfde prijs.

Daarnaast viel ons op dat de warme gerechten lauw en flauw waren, de wijn soms veel te vroeg geserveerd werd en de service in zijn algemeenheid ondermaats was. Zelfs bij binnenkomst werden we naar de kapstok gewezen in plaats van dat onze jassen werden opgehangen, iets wat eerder wel werd gedaan.

Na deze teleurstellende ervaring hebben we een mail gestuurd om ons ongenoegen te uiten, maar er werd niet gereageerd. Na herhaaldelijk aandringen werden we telefonisch afgescheept met een verdedigende houding van het personeel, wat resulteerde in de mededeling dat we maar niet meer hoefden te komen.

Dit alles heeft ons als trouwe klanten zeer teleurgesteld. Het uitgeven van een aanzienlijk bedrag voor een avondje uit hoort een bijzondere ervaring te zijn, maar helaas was dit bij restaurant Brons niet het geval. Hierdoor zullen wij niet snel terugkeren naar dit restaurant.