Selecteer Pagina

Drinkbak review: drink aquarium

Drinkbak review: drink aquarium

Dat katten kieskeurig zijn dat wisten jullie natuurlijk al. Dat geldt voor voer, kattenbak en slaapplekjes. Maar ook qua drinkbak. Katten zijn van nature geen fanatieke drinkers, wij als katten eigenaren moeten er dus op letten dat zij voldoende vocht binnen krijgen. Op meerdere plekken in huis een drinkbak neerzetten kan bijvoorbeeld al helpen, en dan het liefst op de looproute van de kat.
Nu zag ik op de Facebook pagina “Katvriendelijk je huis inrichten” crea bea alternatieven van een gewone drinkbak, in de vorm van vazen, mini aquariums en schalen. Super simpele oplossing om jouw kat meer te laten drinken. Een tijdje geleden heb ik zelf een water aquarium gemaakt en mijn kritische tijgers dit laten testen!

Shopmissie: Drinkbak halen bij de Action

Ik was erg benieuwd wat mijn katten van hun nieuwe drinkbak zouden vinden. Zij drinken altijd liever uit de kraan dan uit hun eigen drinkbak. Logisch natuurlijk, uit de kraan is het water verser. Een tijd geleden heb ik een drinkfontein in huis gehad, helaas ging die kapot en ik heb eigenlijk nooit een nieuwe gekocht. Het was ook best onhandig, aangezien de fontein aangesloten moet worden op een stopcontact en laat ik die nou niet in overvloed hebben in mijn huis. Ik moet wel zeggen dat de drinkfontein een succes was, dus ik had wel goede hoop voor dit drinkbak project.
Dankzij de Facebook pagina had ik genoeg inspiratie opgedaan en al ongeveer in mijn hoofd wat voor model drinkbak ik wilde kopen. Ik moest mij eerst even psychisch voorbereiden voor de shopping trip, ik ging namelijk naar de Action… Nu vind ik dat een hele leuke winkel, maar ik kom altijd met acht tassen aan troep thuis (herkenbaar?). Maar nu had ik een missie: drinkbak, vulling en weer wegwezen. Uiteraard was ik zwak en kocht een shitload aan rommel, maargoed ik had mijn drinkbak.
Drinkbak aquarium
Voor een paar euro was ik eigenlijk al klaar. Drinkbak/vaas/aquarium, noem het zoals je wilt. Nog wat decoratieve schelpen voor op de bodem en bij de dierenwinkel kocht ik een waterplantje. *Edit: Koop een waterplantje zonder lood. Ik heb gekozen voor een terracotta bakje waar het plantje inzit en op de bodem houdt.
Drinkbak aquarium
Drinkbak aquarium

Gewone drinkbak of aquarium?

Het nieuwe drink aquarium was klaar voor de test! Ik heb hem neergezet op de trap in de hoek, hier lopen ze namelijk elke dag 100 keer langs. Hij staat nu al een paar weken en ik kan zeggen: Het is een daverend succes! Ik kan mijzelf wel voor mijn kop slaan dat ik dit niet eerder heb bedacht. Jip en Bo drinken beduidend meer en laten hun oude drinkplekje links liggen, het aquarium is veel leuker! Daarnaast staat het ook nog eens leuk in huis! Het liefste zou ik er ook een visje in doen, maar die eindigt dan binnen een dag als kattenvoer : – )

Heb jij nog geen drink aquarium voor jouw katten in huis? Hup nu naar de Action jij! Super simpel en cheap kun je jouw katten meer laten drinken. Dikke tip!
20160405_133920

Drinkbak aquarium

Like PerfecteKat.nl op Facebook voor je dagelijkse portie kattenfilmpjes, foto’s en nieuws!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *