Elk huisdier heeft wel een plek waar die zich veilig voelt. Voor mijn hondje zijn dat dekentjes. Is er iets dat eng is? Dan kruipt ze zo snel mogelijk onder een dekentje en als er geen dekentje is? Dan word ze gek en probeert ze onder iets anders te kruipen.

Onder het dekentje is alles veilig en heeft ze toch op een of andere manier het idee dat er niets kan gebeuren. Pak ik de stofzuiger? Dan schiet ze onder het dekentje en dan blijft ze daar net zo lang onder tot het gevaar geweken is.

Ook in de auto moet ik altijd iets mee nemen waar ze onder kan. Het is een heel dapper hondje tot de 100km. Als we boven de 100km per uur gaan en er komen auto’s en vrachtwagens langs dan is dat zo indrukwekkend..Dan moet en zal ze onder iets kruipen. Ik ben wel eens het dekentje of de jas vergeten en dan probeert ze zelfs onder de autostoelen te schuilen!

Maar niet alleen als ze bang is kruipt ze onder het dekentje. Ook als ze lekker wil ontspannen en in een diepe slaap wil gaan zoekt ze vaak het dekentje op. Het is dus niet alleen een plekje waar ze onder ligt als ze bang is maar ook als ze ultiem wilt relaxen.

Ik ben erg benieuwd of andere huisdiereigenaren ook zoiets herkennen bij hun huisdier. Mijn hondje houdt dus heel erg van dekentjes en dat is haar veilige plekje. Wat is het veilige plekje van jou huisdier?