Selecteer Pagina

Beaphar Play Spray review

Beaphar Play Spray review

Een hele tijd terug stuitte ik op Beaphar Play Spray. Eigenlijk ben ik altijd opzoek naar nieuwe kattenproducten om te testen en hier een review over te schrijven. Ik probeer Jip en Bo zoveel mogelijk te vermaken, zij komen namelijk niet buiten en moeten al hun plezier binnen beleven. Een spray die je op speeltjes en plekjes kan spuiten om de kat heen te lokken… dat klinkt natuurlijk ideaal!

Nu zijn mijn katten nogal snel verveeld, dus ik was vooral nieuwsgierig of deze Beaphar Play Spray mijn katten ook op langere termijn kan vermaken… Lekker lapje tekst deze review, maar ik wil zo gedetailleerd beschrijven wat mijn bevindingen zijn! Have fun! Pssssst: PerfecteKat.nl heeft nu meer dan 60 likes op Facebook! En dat vind ik heel erg leuk! Dat gaan we vieren!

Shop Beaphar Play Spray via Poes.nl, 150 ml voor €8,88

Wat is Beaphar Play Spray precies?

Mijn eerste vraag was… wat zit er eigenlijk in dat mooie flesje? Gelukkig werd ik heel vriendelijk te woord gestaan door de mensen van Beaphar en had ik snel antwoord op mijn vraag. De Beaphar play spray bestaat eigenlijk maar uit twee bestandsdelen: 10% Catnip extract, opgelost in gedemineraliseerd water. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat best een geruststelling vond. Soms weet je niet wat voor middelen er allemaal aan dieren producten zijn toegevoegd.

Het volgende staat op de verpakking:

Beaphar Play Spray
Dit product zou dus geschikt moeten zijn om katten te motiveren om te spelen en te trainen. Bijvoorbeeld om gebruik te maken van een krabpaal of een speeltje. Het ingrediënt catnip is natuurlijk een enorme motivator om dit te bereiken. Nu weet ik uit eerdere ervaring dat niet alle katten gevoelig zijn voor catnip. Ik was dus erg benieuwd wat Beaphar play spray zou losmaken bij Jip en Bo. Misschien dat ze de speeltjes die ze eigenlijk in eerste instantie waardeloos vonden nu wel als speel maatje zouden zien.

De eerste kennismaking met de geur

Nu was ik al redelijk voorbereid op het effect, vooral Bo gaat een regelrechte “space” in als hij Catnip ruikt. Over ruiken gesproken… er zit best een ehhh luchtje aan deze Beaphar play spray. Ik kan de geur echt niet omschrijven, ik zou het ‘s morgens niet als parfum gebruiken in ieder geval. Nu is het daar gelukkig ook niet voor gemaakt ? De spray heb ik in eerste instantie eerst op een speeltje gespoten, het “stomste” speeltje had ik daarvoor uitgekozen.

Beaphar play spray

Mijn twee katten vliegen eropaf en maken direct de meest bijzondere sprongen. Erg vermakelijk om naar te kijken. Bo gaat als een soort grasmaaier tekeer over de vloer, terwijl Jip (iets minder gevoelig dus voor catnip) alleen een beetje snuffelt en vervolgens een paar goede tikken op zijn hoofd van Bo krijgt “Blijf van mijn speeltje af!” lijkt Bo te denken. Jip heeft het wel gezien en vind het niet interessant.

Top of flop?

De spray heb ik nu 2 maanden getest om te kijken of het elke keer weer Jip en Bo hun aandacht trekt. En ik moet zeggen dat het mij zeker niet teleurstelt. Uiteraard heb ik het niet elke dag ergens op aangebracht, maar 2 keer per weer leek mij een goede testcase. Net zoals de eerste kennismaking met dit product, verliep ook de verdere ervaring. Jip vond het letterlijk 5 minuten interessant, terwijl Bo compleet uit zijn plaatje ging. Spelen, gek doen, hollen door het huis en daarna zichzelf uitgebreid wassen. Toevallig had ik een nieuwe krabgelegenheid in huis gemaakt en de Beaphar play spray op aangebracht, dit werd zeer goed ontvangen en wederom maakte Bo gretig gebruik hiervan.

Wat vind ik?

De geur van catnip heeft op elke kat een andere uitwerking, dat is wel duidelijk geworden uit deze test. Ook mijn moeder heeft met haar twee katten de Beaphar play spray getest en toevallig op niet, ook haar katten reageerde beide totaal anders op de catnip geur. Toch durf ik dit product wel als een dikke tip aan te bevelen. Het maakt speeltjes aantrekkelijk en je kunt jouw kat makkelijker kennis laten maken met bijvoorbeeld een nieuwe krabpaal. Ik denk dat vooral angstige katten (die gevoelig zijn voor de catnip geur) een handje kan helpen om nieuwe plekjes/speeltjes te ontdekken.
Heb jij deze spray al uitgeprobeerd? Laat dan vooral een comment achter wat jouw ervaring hiermee was!

Je kunt nu een flesje Beaphar play spray winnen! Jeeej! Hoe? Het enige wat je hoeft te doen is PerfecteKat.nl te liken op Facebook! Easy Peasy, klik en win!

Meer blogs van PerfecteKat.nl lezen? Klik dan hier!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *