Grote kans dat als je bij een katteneigenaar de foto’s op zijn of haar telefoon bekijkt, deze voor 80% uit kattenfoto’s bestaan. Maar hoe maak je de beste foto’s van jouw kat? Ik geef vijf handige tips.
kattenfoto's

Hoeveel kattenfoto’s heb jij op jouw telefoon? Laatst ging ik mijn telefoon opschonen en moest stiekem lachen. Ik had van de 3000 foto’s in mijn galerij, wel 2500 foto’s van mijn katten.

Jip die op een stoel ligt en dan vanuit 3 hoeken gefotografeerd. Bo die mij vrolijk aankijkt vanuit de gootsteen en bijna smeekt om de kraan aan te zetten.

Je kent het wel, alles is schattig aan jouw kat en MOET vastgelegd worden.

Op Instagram post ik mijn mooiste kattenfoto’s en hoewel ik absoluut geen pro ben, heb ik wel 5 tips zodat jij ook jouw kat het beste op de foto kan zetten.

1. Zorg voor een goede camera

Tegenwoordig hoef je helemaal geen dure camera meer te hebben om prachtige plaatjes te schieten. Met een smartphone kun je prima foto’s maken. Ikzelf gebruik een Samsung Galaxy S5. Best een oud model alweer, maar met voldoende pixels en prima camera. Sowieso ben ik fan van Samsung, deze maken over het algemeen mooiere foto’s dan de Iphone. Met mijn telefoon kan ik goed focussen op beelden, hierdoor zijn de foto’s haarscherp.
kattenfoto's

2. Maak foto’s met daglicht

Ik waag nog wel eens een poging om ’s avonds foto’s te maken van mijn katten. Buiten dat er niet voldoende licht is, werkt een flitser reflecterend in de kattenogen. Dit ziet er natuurlijk niet zo mooi uit.
De beste foto’s maak ik met daglicht. Tegenlicht in de camera kan ook roet in het eten gooien.
kattenfoto's

3. Dwing de kat niet om op de foto te gaan

Misschien herkenbaar. Jouw kat is zoet aan het spelen, maar voordat jij de camera tevoorschijn hebt gehaald is de kat uitgespeeld of gaat hij bewegen. Frustrerend, maar geen rede om geforceerd alsnog foto’s proberen te maken. Buiten dat jouw kat je niet aardiger gaat vinden om gedwongen op zijn plaatst te moeten blijven, worden de foto’s er ook niet mooier van.
kattenfoto's

4. Leidt de kat af met een speeltje

De mooiste kattenfotos’s maak ik meestal als Jip en Bo lekker ontspannen liggen. Enige probleem is vaak dat ze nét wegkijken als ik een foto probeer te maken.
Met een favoriet speeltje of iets dat ritselt, kun je ze afleiden. Zo heb je meer kans dat ze richting de camera kijken en stilzitten voor het perfecte shot.
kattenfoto's

5. Fake it till you make it

Heb je een mooie foto gemaakt, maar is hij toch niet helemaal scherp, de kleuren dof of te donker? No worry’s! Je hoeft geen PhotoShop hero te zijn om jouw eigen foto’s te bewerken.
Er zijn enorm veel app’s waarmee je jouw foto’s kan bewerken. Ik bewerk mijn foto’s voornamelijk via Instagram. Maar mocht je dat niet hebben, dan is PicsArt een absolute aanrader. Met deze app kun je eindeloos bewerken en zelfs collages maken.
Een op het eerste oog mislukte foto kun je zo nog omtoveren tot een prachtig plaatje.

Instagram:
kattenfoto's
PicsArt:

kattenfoto's

Mijn mooiste kattenfoto’s

Geniet je even mee van mijn best gelukte foto’s?

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Meer blogs lezen van PerfecteKat.nl? Bekijk de website PerfecteKat.nl!