Iedereen begint zijn of haar dag natuurlijk op een andere manier. Zo heb ik ook een vast ritueel bij het opstaan en die wilde ik vandaag graag met jullie delen. Ook ben ik erg benieuwd hoe jullie de dag op staan. Is er een vast ritueel? Of verschilt het van dag tot dag? Hoe gaat het er bij jou aan toe? Laat het me weten!

Hoe begint mijn dag

Ik werk voor mezelf en ik zet eigenlijk BIJNA nooit een wekker. Ik word 9 van de 10 keer vroeg wakker en als dat niet zo is dan heb ik een zware nacht gehad en verdien ik het om uit te slapen haha!

Ik heb een heel lief klein hondje die altijd bij mij slaapt. In de ochtend zie ik als eerst haar hoofd. Zij heeft rond een uurtje of half 7 / 7 uurtje altijd een momentje dat ze me wakker probeert te maken. Dit is dan het eerste wat ik zie:

Hey daar...Ben je al wakker?

Hey daar…Ben je al wakker?

En als ik niet reageer dan probeert ze het nog wat dichterbij. Even de snuit op de dekens duwen een beetje heen en weer lopen. En zodra ik ook maar 1 oog open doen dan weet ze meteen dat ik wakker ben en dan is er geen weg meer terug.

Gaap! Ik zie dat jij ook wakker bent kom we gaan naar buiten!

Gaap! Ik zie dat jij ook wakker bent kom we gaan naar buiten!

Zucht de hond heeft gezien dat ik wakker ben en nu moet ik er wel uit. Ik sleur mezelf het bed uit en trek mijn joggingbroek en trui aan die al klaar liggen naast mijn bed. Even naar de toilet en dan is het tijd om het hondje uit te laten.

Ik zit netjes klaar op mijn tafeltje! Kom je mee naar buiten?

Ik zit netjes klaar op het tafeltje! Kom je mee naar buiten?

Door weer of wind het maakt niet uit. Als eerste altijd het hondje uitlaten. Ik kijk nooit naar buiten in de ochtend dus ik word altijd verrast. Soms met een heerlijk zonnetje maar veel vaker nog met een grote hoosbui.

Eindelijk een stukje lopen!

Eindelijk een stukje lopen!

Nadat we een klein stukje hebben gelopen en ze alles gedaan heeft gaan we weer naar binnen. Dan is het tijd voor ETEN! Mijn hondje krijgt in de ochtend altijd een half kuipje met nat voer. Daar is ze helemaal gek op!

Ja dat is het goede spul! Schiet op Schiet op!

Ja dat is het goede spul! Schiet op Schiet op!

In de keuken maak ik altijd een klein schoteltje klaar terwijl zij ondertussen zenuwachtig heen en weer rent. Ze zal toch wel eten krijgen nu? Schiet op Schiet op! Het kan haar allemaal niet snel genoeg gaan!

Ik sta hier! Ik sta hier! Vergeet je me niet? Ik wil eten!

Ik sta hier! Ik sta hier! Vergeet je me niet? Ik wil eten!

Natuurlijk vergeet ik je niet! Ik pak nog even haar drinkwater bak om die te verversen en dan word ze toch wel heel ongeduldig! Ik zal der toch niet afschepen met water?! Natuurlijk niet : – ) En dan eindelijk is het zo ver! Lekker eten!

Etennnnnnn!

Etennnnnnn!

Terwijl ik ondertussen het nieuws aanzet en wat te drinken pak is zij al klaar met eten. Het is een drukke ochtend geweest voor haar en ook al is ze net pas wakker…Het toch al weer tijd voor een heerlijk dutje!

Klaar met het ochtendritueel tijd voor wat slaap!

Klaar met het ochtendritueel tijd voor wat slaap!

Misschien is het niet altijd leuk om elke ochtend meteen je bed uit te stappen en naar buiten te moeten. Vooral niet als het regent en waait. Maar als je dit lieve hondje ziet dan ben je dat toch weer zo vergeten : – )

Hoe begin jij de dag?

Ik ben erg nieuwsgierig naar jou dag! Laat je het me weten via een reactie hier onder?


Nu in 2019 is er best wel wat veranderd en heb ik een nieuwe start van de dag! Benieuwd? Lees het bericht hier: Hoe start jij de dag | Deel 2