Mijn hoofd is moe. Mijn gedachten maken me moe. Het zijn er zoveel. Er is zoveel mogelijk. Zoveel theorieën, zoveel nieuwe ideeën, oude ideeën, gedachten lijken wel oneindig.

Achter de computer krijg ik een ingeving en ik besluit meteen dit stukje tekst op te tikken. Oké de ingeving! Waarom mijn hoofd nu extra moe is in vergelijking met andere tijden? Ik denk dat het komt doordat iedereen je gedachten wil beheersen.

Oke dat klinkt een beetje dramatisch natuurlijk, maar hoe meer ik er over nadenk, hoe meer het eigenlijk wel daar op neer komt.

Bedrijven willen je gedachten beheersen zodat je hun producten koopt of gebruikt. Hier gebruiken ze o.a. reclames voor en die zie je continu.

Social media wil je gedachten beheersen zodat je zoveel mogelijk op Social media bent. (Die krijgen weer geld van de bedrijven).

Dan heb je de nieuwsmedia – die willen je ook van alles laten geloven en dan vooral voor de kijkcijfers. Ze bestoken je bijna met angst berichten zodat je bang word en blijft kijken.

Oja natuurlijk de politiek, die proberen je altijd van alles te laten geloven.

En nu in 2021 valt het door de Coronacrisis en klimaatcrisis steeds meer op dat ook mensen je proberen over te halen. Iedereen wil dat je hetzelfde denkt over het vaccin of over dierenleed. Mensen blijven elkaar bestoken met berichten, story’s, blogs allemaal om er maar voor te zorgen dat je van gedachten veranderd. Ook een manier van gedachten beheersen.

Tegenwoordig zijn er vele technieken en strategieën om je over te halen om iets te denken of te kopen. De laatste jaren wordt ik me daar steeds meer bewust van. Daardoor komen op de normale gedachten nieuwe gedachten. Waarom krijg ik dit te zien? Waarom word dit gezegd? Is het oprecht? Of willen ze bij mij iets voor elkaar krijgen?

Ik denk dat het stukje bewustwording ervoor zorgt dat mijn hoofd extra moe is. Uitgeput. Niet meer weten wat je moet denken, er is zoveel mogelijk, zoveel theorieën, nieuwe ideeën, oude ideeën, pffiew. Daardoor put mijn hoofd sneller uit dan normaal.

Ik denk dat het weer tijd is voor wat meditatie 😉