Eigenlijk klopt de titel van het blog niet helemaal want ik heb wel veel meer dan 1001 gedachten. Het zijn er vaak zoveel dat ik door de bomen het bos niet meer zie en dat maakt me soms helemaal gek!

Om de gedachten een beetje in bedwang te houden probeer ik het vaak van me af te schrijven. Maar soms zijn het zoveel gedachten dat er eigenlijk niet tegen aan te schrijven valt.

Waar gaan de gedachten over?

Het zijn zoveel verschillende gedachten dat eigenlijk bijna alle onderwerpen wel aan bod komen. Een belangrijk en vaak terugkerend onderwerp is wat we hier eigenlijk doen op aarde. Dat is een onderwerp dat me helemaal gek kan maken omdat er eigenlijk geen antwoord op is.

Of geen antwoord…dat is niet helemaal juist, iedereen heeft daar wel een antwoord op maar het lijkt alsof ik dat antwoord niet kan vinden. Is er een god? Is er meer dan dit alleen? Is er een reden dat we hier op aarde zijn? Moeten we leven volgens bepaalde normen en waarden? Of maakt het allemaal helemaal niets uit? Is er een hiernamaals? Hebben we een ziel? Of verzinnen we deze dingen allemaal zodat we enigszins kunnen functioneren hier op aarde?

Dit is slechts een hele kleine samenvatting van een klein onderwerp in mijn gedachten. Je moet je voorstellen dat bij elke gedachte er meteen 20 nieuwe gedachten op poppen…als het er niet meer zijn. Bijvoorbeeld: Is er een reden dat we hier op aarde zijn? Doe ik het dan goed? Ben ik met de juiste dingen bezig? Moet ik dingen misschien helemaal anders doen? Moet ik een andere carriere stap maken? Moet ik alles omgooien? Hoe weet ik wat deze reden zou kunnen zijn? Is er wel een reden?

De laatste maanden denk ik vooral: Ik weet het niet. Ik weet het niet, ik weet het niet, ik weet het allemaal niet meer. Het zijn zoveel gedachten en vragen waar ik geen antwoord op heb dat mijn hersenen gewoon niet meer willen denken. Steeds vaker denk ik, ik weet het niet…ik weet het niet…Mijn hersenen willen niet meer denk ik.

Ik weet het allemaal niet..Zucht!

Wanhopig meisje