Bij de vele, over het algemeen, alternatieve geneeswijzen en behandelingen om o.a. de balans te vinden, te ont-stressen, klachten te laten verminderen en waarbij je voornamelijk op jezelf gericht en op een positieve wijze bezig bent, wordt vaak speciale muziek afgespeeld. Dit is bijvoorbeeld bij het leren van goed adem te halen, te ontspannen, bij yoga en ‘mindfulness’. Bij Reiki is dit ook sterk en onmisbaar. Reiki Muziek –zo mag dat genoemd worden- is zeer bepalend voor de sfeer. Naast de ruimte, de omgeving en de Reiki-healer is Reiki Muziek van groot belang als ondersteuning van de behandeling.

Reiki Muziek verlaagt de bloeddruk

Reiki Muziek cHet is wetenschappelijk bewezen dat goed geselecteerde en daardoor prettige muziek, de bloeddruk en het hartritme verlaagd. De muziek zorgt niet alleen voor een goede sfeer, maar draagt ook bij aan de gevoelens en de ervaringen en dus aan het welzijn.

Reiki Muziek in de praktijk

Omdat Reiki uit Japan afkomstig is, wordt vaak, geheel terecht, muziek afgespeeld afkomstig uit dat grote land in Oost-Azië. Ook andere, Oostelijke muziekstijlen worden ingezet bij de vele behandelingen en oefeningen die de wereld rijk is. Muziek is onmisbaar en een uitermate belangrijk element in ons leven. Het betekent ook dat wat voor de een erg rustgevend is, de ander er juist een enorme energie-boost van krijgt. Ook al gaat het om hetzelfde muziekstuk- of fragment.

Reiki Muziek bij ‘Reiki Moments’

Reiki Muziek bBij ‘Reiki Moments’ (www.reikimoments.nl) in Oostvoorne (gemeente Westvoorne) wordt de Japanse variant afgewisseld met Chinese muziek. Op een juiste volume en niet nadrukkelijk aanwezig.Het moet zo zijn dat de muziek gehoord wordt, maar niet bewust. Dan is daarmee in ieder geval bereikt dat de juiste balans gevonden is tussen dat wat mooi is, tegelijkertijd haar ontspannende en rustgevende werk doet.

Voorbeelden van muziek bij Reiki

Hieronder enkele voorbeelden (afbeeldingen) van muziek, zoals veelvuldig wordt ingezet. De fijne en mooie geluiden zijn in staat ondersteuning te geven aan de werking van de te bereiken doelen. Zoals bij Reiki. De muziek draagt bij aan de inwerking op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Het laat positieve effecten plaatsvinden op de fysieke en mentale gezondheid.

Reikiemoments


Wil je ook een blog of verhaal op Kwebbelkous.com? Neem dan even contact met ons op!