Vrouw met zweet onder armZweten…We doen het allemaal, de een wat meer als de ander. De een heeft er geen last van, kan alles dragen en denkt er nooit over na terwijl de andere een dagelijkse strijd moet leveren om de dag door te komen. Ik had vooral last van overmatig zweet bij mijn oksels en dat zorgde voor een hoop beperkingen.

Stress over zweet, het zweten en ook de kleding leverde bij mij grote problemen op. Een kleurtje zou ik bijvoorbeeld nooit aan doen omdat je daar de zweetplekken extra goed in ziet. Het probleem begon toen ik een jaar of 16/17 was en ik ben nu 31. In de tussentijd heb ik een héle hoop uitgeprobeerd. Denk aan alle mogelijke deo’s, verschillende kledingstoffen en ook drastischere maatregelen zoals botox onder de oksels. Na al dit experimenteren heb ik een manier ontwikkeld waardoor ik ondanks mijn zweetprobleem toch ontspannen deel kan nemen aan het sociale leven. Het gaat nu zelfs zo goed dat ik soms zelfs wat kleur aan heb!

Stap 1 | Stop met stressen over zweet

Ja dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Probeer maar eens te ontspannen met 2 van die grote zweetvlekken onder je oksels. Dat lukt niet. Maar waarom raak je daar zo gestrest van? Je bent bang dat andere mensen het zien, of ruiken en daardoor ga je meer stressen -> en meer zweten -> een vicieuze cirkel.

Stop met stressen, koop dezelfde shirts!Ik vond het vooral erg als mensen het zouden zien of merken dus wat ik op een gegeven moment heb deed is van elk shirt niet 1 maar 2 of 3 precies dezelfde kopen. Als ik dan op stap ga neem ik deze reserve shirts mee. Dit scheelt een hele hoop stress want heb je op een gegeven moment het gevoel dat het te erg is dan ga je gewoon even naar toilet, verandert van shirt, vers deo’tje erover heen en je kunt er weer even tegen aan 🙂 Niemand die het merkt 😉

Stap 2 | De juiste deo

Rexona maximum protection
Och och och wat heb ik hier toch een hoop geld aan uitgegeven. Alle soorten deo’s die er waren en zelfs uit Amerika en Duitsland heb ik getest. Denk aan: Deoleem, odorex, odoban, alle standaard soorten, met geur, zonder geur, neutraal, chemisch. Name it, ik heb het geprobeerd!

Waar je hier mee moet oppassen is dat je niet immuun word voor de deo. Dat klinkt misschien gek en ik weet niet of het zo werkt maar dat heb ik wel ervaren. Soms liep ik tegen een deo aan die het beter deed en dan ging ik alleen nog die gebruiken. Het was dan een kwestie van tijd voordat het niet meer werkte. Hierbij geef ik ook echt het advies om af te wisselen met de deo’s!

Na vele jaren proberen ben ik uiteindelijk uitgekomen op deodorant stick van Rexona dry maximum protection. Deze deo werkt het beste en ook van anderen hoor ik hier hele goede dingen over.

Stap 3 | De juiste kleding

Deze laatste stap heeft mijn leven echt veranderd. Het klinkt misschien dramatisch, maar de zweters onder ons zullen dit kunnen begrijpen want als je in ene op een feestje kunt staan zonder continue aan zweten te hoeven denken dan valt er echt een grote last van je schouders.

Bamboe shirtSinds een paar jaar heb ik de stof bamboe ontdekt. Dit is de allerbeste stof die je kunt aantrekken als je veel last hebt van zweten. Het ademt supergoed waardoor er geen nare geuren ontstaan. Geen nare geuren scheelt al een hoop stress! Daarnaast droog het ook nog eens heel snel. Heb je dus een zweetaanval gehad, dan is het zo weer droog. Dan wordt je er ook niet aan herinnert en ook dat scheelt weer stress wat weer minder zweten betekent 🙂

Bamboe kleding is wel wat duurder – maar het is het dubbel en dwars waard. Hierbij is het wel heel belangrijk dat je er op let dat de kleding wel minimaal 90% bamboe is. Ik heb ook shirts gekocht met 30% en 60% bamboe maar dat werkt niet zo goed als de hogere percentages.

Royal Bamboo, Bambooo.nl, DaJIA en Cayboo zijn shops die ik kan aanraden 🙂

Conclusie

Deze combinatie van stappen heeft mijn leven echt verbeterd! Naarmate je gaat merken dat het echt werkt gaat het een hoop stress schelen en die stress scheelt weer een hoop zweet 🙂

Wil je meer weten over dit onderwerp of over de andere dingen die ik uitgeprobeerd heb? Laat dan hieronder gewoon even een berichtje achter. Wil je zelf een blog insturen? Dat kan ook! >> Blog insturen