Selecteer pagina

26 januari – Ik verlang

26 januari – Ik verlang

Een jaar geleden stond ik hier ook, uitkijkend over zee. Toen in Zandvoort, nu in Scheveningen. Toen met het zeewater tot over mijn knieën, vandaag houd ik het bij natte voeten.

Ik sta hier voor de symboliek, om van me af te laten spoelen wat ik achter me wil laten en fris en schoon aan dit nieuwe jaar te beginnen.

En om, samen met zo’n 1200 andere deelnemers aan het jaarprogramma van 365 Dagen Succesvol, 2017 spetterend te beginnen.

Vandaag draait het om verlangen en noodzaak. Want in beweging komen begint bij het verlangen dat het anders wordt dan het nu is. En om dit verlangen om te zetten in daadwerkelijke verandering heb je een zeker gevoel van noodzaak nodig.

Het begint dus met het helder krijgen van je verlangen. Stel je voor dat je een jaar verder bent, hoe wil je dat je leven er dan uitziet? Wees niet terughoudend, laat het rationaliseren achterwege, laat de bescheidenheid los…. en verlang.

Ik verlang naar meer focus en meer (stromende) energie, naar nog meer vertrouwen in mijn eigen kracht. Ik ben mijn eigen krachtbron, een bron vol oneindige energie en liefde, een bron ook die richting geeft. Ik verlang ernaar te leven vanuit deze bron.

En hoe zit dat er dan uit? Wat zie ik als ik vooruit-verlang? Hoe ziet mijn leven er dan aan het einde van dit jaar uit?

Voor Maak het mooier werk ik dan samen met ondernemers aan het verwoorden van hun Why, hun verhaal, hun drijfveren, hun verlangens. En ik zorg dat ook de rest van hun teksten – website, blog – mooi en pakkend zijn.

Daarnaast ben ik het organisatorische talent bij een bedrijf dat zich inzet voor een mooiere wereld, een bedrijf met een missie die aansluit bij mijn idealen.

Ik bruis van de energie, werk vanuit mijn hart en creëer beweging bij anderen.

En tot slot ben en blijf ik fit, happy en in love.

In het afgelopen jaar heb ik de basis gelegd, heb ik de eerste stappen in deze richting gezet. Dit jaar bouw ik hierop verder. Ik groei en leer door en ik geniet onderweg van het uitzicht.

Wat hierbij helpt is het herhalen van de 365-methodiek. Ik versterk mijn nieuw ontdekte mind-set. Het pad dat ik vorig jaar ben gaan aanleggen mag mijn vaste route gaan worden.

Wat me niet meer dient laat ik achter in 2016, laat ik achter in de zee: de doorren-stand, de voorwaardelijkheid, het aanpassen.

Ik adem het door mijn lichaam heen naar beneden en via mijn voeten het zeewater in.

Het ijskoude zeewater met daarin mijn inmiddels ook ijskoude voeten. Tijd om terug te lopen, tijd om fris en helder aan 2017 te beginnen. Tijd voor warme chocolademelk.

Meer blogs van Eva lezen? Check deze website!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *