Printers…op een of andere manier werken ze nooit lekker bij mij. Printen met strepen, inkt op, kleuren doen het niet en laatst had ik een nieuw probleem toen het papier zich diep in de printer opgehoopt had. Ik kreeg het er niet meer uit, ik ben aan de slag gegaan met pincetten en andere hulpmiddelen maar het papier kwam er mooi niet uit. Stukjes scheurde er per ongeluk af tot ik op een gegeven moment ook iets meer had om aan te trekken. Maar! Het is me nu gelukt! Ik ga je vertellen hoe je vastgelopen papier kunt verwijderen uit een canon printer.

Welke printer heb je?

Ik heb zelf een Canon MX375 en volgens mij werken de meeste Canon printers wel op dezelfde manier. Hoe het zit met andere printers weet ik niet, maar wie weet heb je er iets aan 😉

Vastgelopen papier verwijderen Canon

Het papier zat er al een paar dagen in toen ik dacht, NEE! Dit moet me toch wel gewoon lukken. In de dagen erna heb ik nog een paar verwoede pogingen gedaan. Met een vijl probeerde ik het geheel omhoog te duwen zodat ik met de pincet het papier kon pakken. Werkt niet.

Verfrommeld papier met een beetje inkt op de zijkantenZodra mijn computer aangaat gaat de printer aan en maakt hij een hard geluid alsof hij iets met het papier aan het doen is. Dit doet hij altijd hoor, ongeacht of er papier in zit.

Vanmorgen dacht ik…Hey! Daar kan ik iets mee. Zodra je hem uit of aan zet gaat er van binnen een rol draaien en op dat moment staat er heel even geen kracht op het papier.

Snel ben ik weer aan de slag gegaan met mijn pincet! Printer aan / uit, rollen draaien en een stukje papier er uit proberen te trekken. Het kostte even wat moeite en geduld en héél vaak printer aan en uit maar in ene had ik het laatste stuk papier in mijn handen!

Testen

Omdat ik behoorlijk ruw aan de gang was gegaan met de pincet en vijl dacht ik eigenlijk dat de printer het niet meer goed zou doen. Maar toen ik net even een test printje deed werkte alles nog prima. Wie had dat gedacht. Ikke niet.

Dus als je papier helemaal vast gelopen is, probeer dan het papier te pakken als je hem aan en uit zet. Op dat moment staat er eventjes geen kracht op het papier! Met een beetje geduld zul je snel weer kunnen printen.

Wat vinden jullie trouwens van de Canon Printers? Ik ben niet heel enthousiast…Ben benieuwd wat andere mensen denken!