Jaren geleden ben ik begonnen met mijn stamboom te maken. Hij staat op www.stamboom-online.nl
Inmiddels heb ik meer dan 25000 mensen in mijn stamboom staan en iedere keer als ik er even voor ga zitten, komen er toch weer mensen bij.
Er zijn veel programma’s te vinden, die je kunnen helpen bij het opzetten van een stamboom.

Waar ik zelf goede ervaringen mee heb is Family tree maker 2014, maar je hebt ook Legacy family tree en bijvoorbeeld een gratis programma Aldfaer.
Dan maak je je stamboom in de computer en mocht je later willen, kan je hem altijd online zetten als je een domeinnaam en hosting hebt (ruimte op internet)

In Family tree maker kan je ook foto’s en zo toevoegen, wat het natuurlijk nog leuker maakt en je kan precies zien wie wel familie is en waar het geen familie is.
In het begin zette ik iedereen in mijn stamboom, maar het is natuurlijk veel leuker als het ook echt in de familie blijft, ook al is het soms verre familie.

Verder kan je je stamboom ook via in elkaar zetten, nl.geneanet.orgwww.myheritage.nl of www.uwstamboomonline.nl , maar zelf vind ik het leuker om een eigen domeinnaam te hebben en heb daar dus geen ervaring mee.

Tegenwoordig zijn er ook veel  bronnen waar je kan zoeken naar je voorouders, ik zal er een paar noemen:
https://www.stamboomforum.nl/:  Leuke site waar je ook met andere mensen kan praten en vragen kan stellen als je er niet uitkomt.

https://www.wiewaswie.nl/ : Daar kan je gegevens vinden die in Nederland in de burgerlijke stand staan.

http://zoekakten.nl/ : Daar kan je heel veel oude aktes terug vinden en dus bij je stamboom zetten, bij de personen waar ze horen.

Verder zijn er nog heel veel andere sites waar je terecht kan, mochten er vragen zijn, dan hoor ik ze wel!

Groetjes Jojo

www.stamboom-online.nl