Net klaar met de rug kliniek Twente..

Na een tijdje heeft de therapeut uit Twente heeft mij nog wel gebeld om te vragen hoe het ging. Hij belde me op een slecht moment en ik vertelde hem dat ik heel veel pijn had. En dat de therapie geen zode aan de dijk zette.

Hij kon daar wel om lachen. Ik zat aan de telefoon verbijsterd. HOE KAN JE DAAR OM LACHEN?!?!?! Hij probeerde het nog goed te praten maar dat was niet meer mogelijk. Wat was ik flabbergasted na zijn telefoontje. Hoe kun je nou gewoon gaan lachen als iemand dat tegen je zegt?

In mijn eigen woonplaats ben ik toen maar op zoek naar een MCkenzie therapeut. Voor mijn gevoel was het gewoon een soort tak van fysio. Maar goed…nog maar een keer proberen. Deze meneer zag het a4tje wat ik had gekregen en hij zei meteen o nee dat is veel te veel om mee te beginnen dat moet je opbouwen!

Daarnaast heb ik op zijn aanraden een tijd gelopen met een of andere brace en ik heb op een soort donut kussen gewerkt.

Op een gegeven moment was de pijn even weg (maar dit gebeurde wel vaker en dan kwam het dubbel zo hard weer terug) toen ik zei dat de pijn weg was moest ik meteen een vragen formulier invullen om te vergelijken wat het verschil was met de eerste keer dat ik het formulier had ingevuld.

Eigenlijk vrij snel daarna zei hij dat als ik geen pijn had het niet echt nut had om te komen en als ik weer pijn zou krijgen dan kon ik hem altijd e-mailen om verdere afspraken te maken.

Ik wilde blij zijn want ik had geen pijn maar ik geloofde het gewoon niet dat het weg zou blijven. En inderdaad binnen 2 weken was het uiteraard weer terug. Ik had geen zin of geld om weer terug te gaan naar de fysio dus ik liet het even voor wat het was.

Maar op een gegeven moment was de pijn zo heftig dat ik dacht oké ik ga deze meneer mailen! Ik moet een afspraak. Ik kreeg een berichtje terug dat ik dan maar het centrum moest bellen en weer van voor af aan een afspraak moest maken. Ik dacht weet je wat..Laat ook maar. Ik had ergens echt gehoopt dat de therapeut zou zeggen: “Oh dat is niet goed, kom snel terug, kunnen we dan en dan een afspraak maken?”

Overzicht van diagnoses: ontsteking SI gewrichten, licht versleten heup, hypermobiliteit, facet artrose, versleten ruggenwervel en wervels die niet goed staan.

>>Lees hier het laatste deel!

Lees hier deel 1 van het verhaal
Lees hier deel 2 van het verhaal
Lees hier deel 3 van het verhaal