Na weer maanden lang fysio zonder resultaat dacht ik nou misschien ligt het aan mijn huisarts. Die was nog al makkelijk. Ze had zelf nooit echt een eigen mening en soms als ik daar kwam pakte ze ze zelfs der grote boek erbij om dingen op te zoeken die ik opnoemde…..Mijn moeder was net overgestapt omdat de huisarts bij haar grote steken had laten vallen dus ik dacht weet je wat. IK GA OOK.

Overgestapt van huisarts. Ik kwam bij de mevrouw binnen en daar vertelde ik mijn hele verhaal. Zij had gehoord over een rug kliniek in Twente. Maar eerst………..moest ik naar de fysio…

Dus naar de fysio geweest en hij heeft me uiteindelijk groen licht gegeven bij de huisarts om mij een verwijsbrief te geven voor de rug kliniek in Twente.

Twente ligt niet naast de deur, maar goed…geen pijn meer? Daar heb ik wel een paar uur lange auto rit voor over. Ik zou 3 afspraken in 1 dag krijgen. 1 voor een MRI, 1 voor uitleg over de MRI en een bij een therapeut.

De MRI ging prima en de uitleg van de MRI was helemaal fijn. Die mevrouw legte me alles uit wat er te zien was op de MRI en ze stelde zelfs voor dat ik een foto zou maken met mijn mobiel.

Er is duidelijk te zien dat 1 van mijn ruggenwervels versleten is. Deze drukt op mijn zenuwbaan en dat zorgt voor de heftige pijnen. Daarnaast liet ze me ook de artrose zien en de pijnen die zij daarbij omschreef leek heel veel op de pijnen die ik had als ik niet zoveel pijn had.

Het is natuurlijk geen super uitslag, maar ik was ZO BLIJ dat iemand mij vertelde wat er aan de hand was! Iemand die vertelde dit zit hier, daarom heb je pijn daar etc etc.

Toen kwam de laatste afspraak. Dat was een rare gewaarwording. De mevrouw waar ik net vandaan kwam die vertelde me precies wat ik had en deze meneer wuifde dat eigenlijk allemaal weg.

Fysiotherapie…dat was de oplossing…(NIET WEER) Hij begon te voelen aan me rug en zei: “Ja die wervels staan niet goed”, het stond de verkeerde kant op. En hij ging ze wel even terug duwen ofzo.. Nou zo voelde het in ieder geval.

Ik kreeg opdrachten mee voor thuis en ik moest met een paar weken weer terug komen naar Twente. Maar dit keer bij een andere meneer. Een echte MCkenzie therapeut. Deze meneer ging ook even voelen en kijken en ik kreeg nog meer opdrachten mee. Ik mocht niet meer tegen de rugleuning aanzitten en ik moest altijd recht zitten.

Wat een pijnen heb ik toen gehad en behalve dat was het ook nog eens HEEL ongemakkelijk. Toen kwam de volgende afspraak weer helemaal naar Twente. Ik ben daar toen een kwartier binnen geweest en ook hij dacht dat het beter was als ik in mijn eigen woonplaats op zoek ging naar een MCkenzie therapeut. Hij gaf me een half verfrommeld a4tje mee met oefeningen die ik moest doen.

Dat waren een stuk of 3 oefeningen met 90 herhalingen. Ik heb het geprobeerd, maar dat kon ik helemaal niet aan. Mijn rug was er ook wel klaar mee en deed even niets meer.

Derde stel diagnoses: Versleten ruggenwervel / Facet artrose / Ruggenwervels die niet goed staan

>> Lees hier het volgende deel!

Lees hier deel 1 van het verhaal
Lees hier deel 2 van het verhaal