Na de diagnose hypermobiliteit mocht ik terug naar de fysiotherapeut.

Deze mevrouw dacht dat het misschien ook wel met stress te maken kon hebben dus we hebben onze sessies vooral besteed aan stress en balans. Het was een super vrouw en ik was echt minder gestrest maar die verdomde rugpijn en inmiddels ook heup pijn bleef.

Je raad het al…Terug naar de huisarts! Inmiddels was ik al 2 a 3 jaar verder en ik was HELEMAAL klaar met de pijn! Ik was 25 en liep constant met pijn!

Bij de huisarts ben ik doorgestuurd naar de pijnpolikliniek. Toen ik daar op afspraak kwam zei die meneer tegen me, nou ik heb het allemaal gelezen en gezien en ik weet wat je hebt! Ik werd helemaal blij en dacht nee toch? Volgens hem was het facet artrose. Dit kon verholpen worden met een soort injecties waarbij ze je zenuw voor een bepaalde tijd verdoven.

Helemaal prima, ik ging er naar toe voor een proefblokkade. Dat leek behoorlijk goed te werken! Toen mocht ik terug komen voor een echte blokkade. Dan stoppen ze een naald in je rug en verhitten je zenuw voor anderhalve minuut. Het deed wel pijn – maar goed als dat zorgt voor minder pijn heb ik dat er natuurlijk voor over!

De eerste dagen had ik veel pijn. Toen werd het in ene minder! Ik was helemaal blij! Toen de pijn een week helemaal weg was, was ik in de zevende hemel! Toen na een week ging het HELEMAAL mis. Ik weet niet wat er is gebeurd maar de pijn was terug. En nog VEEL erger dan dat het al was.

Ik heb ze gebeld om het te vertellen en uitleg te vragen. Maar ik kreeg een nogal vaag antwoord. De verschijnselen die ik had vonden ze niet heel bijzonder. “Het past bij het loskomen van de rug”. En aanvullend moest ik oefentherapie…FIJN weer terug naar de fysio.

Wederom weer een paar maanden bij de fysio gelopen maar helaas. Pijn pijn en nog eens pijn.

Tweede stel diagnoses: Stress / Facet artrose

>> Lees hier het volgende deel!

Lees hier deel 1 van het verhaal