7 jaar geleden begon het in eens. Ik was 22 jaar net begonnen met een nieuwe opleiding. En bij de start van deze opleiding heb ik een week lang heel veel moeten zitten op slechte stoelen. Ik had al wat last van mijn rug toen ik een verkeerde beweging maakte. Het schoot zo mijn rug in! Wat een pijn! De beweging was niet heel bijzonder – ik stond op om de DVD speler aan te zetten. (ik heb niet eens een spectaculair verhaal..)

Vanaf dat moment is het nooit meer goed gekomen.

Toen ik na een week nog amper kon lopen ben ik naar mijn oude huisarts gegaan. Zij had niet veel nuttigs te melden. Ik moest het maar aankijken en paracetamol met ibrufen gaan slikken tegen de pijn.

Met de tijd werd de pijn wel wat minder heftig. Maar er bleef een hele vervelende pijn hangen die maar niet weg ging. Soms was het heel erg, soms viel het mee en heel soms was het weg.

Terug naar de huisarts! Na veel aandringen kreeg ik een MRI scan. Ik werd gebeld door de huisarts met de uitslag. Mijn SI gewrichten waren licht ontstoken en dat kon verholpen worden met bepaalde injecties. Maar zei de huisarts: “Ik wil het liever op een andere manier oplossen”. Die injecties waren geen oplossing en te ingrijpend als het ook op een andere manier opgelost kan worden.

Prima vooruit.. Ik snapte er vrij weinig van – Dus eerst maar een tijd fysiotherapie volgen. Helaas geen resultaat dus weer terug naar de huisarts!

Toen stuurde ze me door naar de reumatoloog. Nou dat was echt een aanfluiting. Ik ben daar wel geteld 5 minuten binnen geweest. En dat was inclusief aan en uitkleden! En het enige wat zij me te melden had was dat ik moest stoppen met roken…Ja dat had ik haar ook wel kunnen vertellen!

Pijn blijft aanhouden dus terug naar de huisarts en nu doorverwezen naar de orthopeed. Rontgen foto’s gemaakt en daaruit blijkt dat mijn heup licht versleten is en dat ik een versmalling heb bij een van mijn gewrichten. Hun diagnose: Hypermobiliteit. Ze vertelde mij in 30 seconden: Je hebt hypermobiliteit, dat ga je je hele leven houden en het zou goed zijn als je gaat sporten onder begeleiding van de fysio therapeute.

Dus……weer terug naar de fysio.

Eerste diagnoses: Ontsteking SI gewrichten / Versleten heup / Hypermobiliteit

>> Lees hier het volgende deel!