Vandaag deed ik mijn boodschappen bij de Dirk van den Broek in Almere. Er zat bij mijn boodschappen ook een fles wijn. Ik ben dan al wel bijna 30 maar de vrouw achter de kassa wilde toch mijn legitimatie zien.

Geen probleem dacht ik. Ik laat mijn legitimatie zien en ze grist het zo uit mijn handen en haalt het door een of andere scanner heen. Wat gebeurd hier nou? Als ik vraag wat er gebeurd zegt ze ja dat is om je leeftijd te checken. “Ja maar dat kan je toch gewoon lezen?! Wat gebeurd er nu dan? Wordt er informatie geregistreerd ofzo?!”

Ze kijkt me schaapachtig aan “Nee mevrouw we doen niets met de informatie, waarom zouden we daar iets mee doen?” – Ja lekker makkelijk dat jij zegt dat er niets mee gebeurd maar tegenwoordig weet je het niet! En als er niets mee gebeurd waarom moet je dan mijn ID scannen?!

Waarschijnlijk krijgen we over een paar jaar te horen dat de scanners zo lek als een mandje zijn en dat alle gegevens op straat liggen!

En niet eens het fatsoen hebben om te vragen of het door een of andere scanner mag halen gewoon uit je handen grissen! Het is gewoon te asociaal voor woorden. En dan ben ik potverdomme al ruim over die 25 jaar grens heen!

Misschien moeten jullie bij de Dirk van den Broek gewoon maar caissières aannemen die kunnen hoofdrekenen zodat ze niet een of andere scanner nodig hebben!

#dirk #fail