Bijna drie jaar geleden schreef ik een blog over hoe ik mijn dag begin. Een paar weken geleden zag ik dit blog en bedacht me hoeveel het nu veranderd is. Dat gaf mij het idee om een nieuw blog te schrijven over hoe mijn dag begint. Mijn dag begint nog steeds met het uitlaten van mijn kleine schattige hondje. Daarna krijgt ze wat eten en gaat ze weer lekker slapen.

Nieuws daar doe ik niet meer aan

Slecht nieuws vermijdenTerwijl ik vroeger meteen de tv aanzette en samen met een kopje koffie het nieuws ging kijken is het nu wel anders. Nieuws daar doe ik niet meer aan. Ik word er verdrietig van en ik denk ook dat het niet goed is om je dag te beginnen met moorden, geweld en verkrachtingen. Het nieuws probeer ik dus zoveel mogelijk te vermijden.

Waar ik vroeger ook meteen de televisie aanzetten doe ik dat nu niet meer. Vroeger kon ik niet tegen stilte maar sinds ik naar een stilte retraite ben geweest kan ik daar echt van genieten. De televisie gaat nu pas aan als ik echt televisie wil kijken.

Koffie en sigaretten

Start de dag met een citroen!Daarnaast ben ik gestopt met roken en met koffie drinken dus dat zijn twee dingen die ik in de ochtend ook niet meer hoef doen. In plaats daarvan start mijn ochtend nu met een hele uitgeperste citroen en water.

Mediteren

Daarna ga ik altijd even mediteren, soms 5 minuten, soms 10 minuten, soms een kwartiertje net even kijken hoe ik me voel. Na het mediteren begint mijn werkdag :-).

Hoe begint jouw dag? Heb je ook een routine of is het elke dag anders? Ik zou het leuk vinden als je hieronder een berichtje achterlaat.

Wil je ook een blog schrijven?

Wil je ook een blog, verhaal, review of wat dan ook schrijven bij ons? Neem dan gewoon even contact met ons op. Het enige wat jij hoeft te doen is het verhaal aan te leveren en wij regelen de rest 🙂