In mijn beroep werken eigenlijk vooral mannen. Ik vind dat eigenlijk wel leuk want over het algemeen kan ik toch wel beter opschieten met de mannen als met vrouwen maar soms is het ook wel intimiderend.

Deze week had ik een soort van sollicitatie gesprek met een meneer. En voor ik het wist kwam er nog een meneer bij. Beide voelde ze me aan de tand maar ik had wel het idee dat ik me goed staande wist te houden. Ik gooide er wat mooie termen uit en ook op hun ingewikkelde termen had ik een mooie comeback.

Na het gesprek kreeg ik een rondleiding op kantoor. Een en al MAN! En toevallig bij de rondleiding zag ik dat hun uitzicht precies lag op de route die ik net had belopen. Na nog een kort afsluitingsgesprek en toen moest ik die zelfde route weer terug lopen.

Ik liep naar buiten en ik voelde de ogen in mijn rug branden.. Ik weet niet precies waarom maar op een of andere manier dacht ik…Ik moet even mijn haar los gooien om te laten zien dat ik niet alleen een serieuze dame met een knot ben..Maar dat er nog veel meer spannends te zien is! En voor ik het wist had ik mijn haar los gegooid en blies de wind mijn haar (godzijdank) de goede kant op!

Tot ik de hoek om was…Toen stopte ik mijn map tussen mijn knieën, stopte me haar weer terug in de knot en stak ik een welverdiende sigaret op!

De volgende dag al kreeg ik een telefoontje of ik wilde komen werken..Ik weet niet of mijn wapperende haar de doorslag heeft gegeven maar het eindresultaat mag er zijn.

🙂