Vanaf het moment dat ik hoorde dat het mogelijk zou worden dat je contactloos kon betalen dacht ik al…dit gaat niet goed aflopen. Normaal moet de zakkenroller nog een beetje moeite doen voor je pincode en pinpas, maar vanaf nu was dat niet meer nodig!

Nu een tijdje later zie ik dit bericht langs komen op RTL Nieuws. “Zakkenroller kan contactloos duizenden euro’s van rekening halen”, Goh….echt?

Toen ik mijn nieuwe bankpas binnen kreeg ben ik meteen gaan zoeken hoe ik dat contactloos betalen uit kon zetten. Gelukkig was dit niet heel moeilijk!

Steeds vaker word er ook bij winkels gezegd: “Oh u kunt ook contactloos betalen zie ik!” – NEE DAT WIL IK NIET!

Uit het bericht van RTL Nieuws blijkt dat banken zeggen dat het limiet ‘maar’ 25 euro is maar dat blijkt dus NIET het geval. Dit is een limiet wat alleen geldt als er contactloos betaald word zonder pincode. Mensen weten dit niet en daarom worden er nu ongemerkt enorme bedragen afgeschreven.

De zakkenroller heeft nog wel je pincode nodig maar door het contactloos betalen hoeven ze geen moeite meer te doen om je zakken te rollen. Ze hebben alleen een betaalapparaat nodig en dan hoeven ze alleen nog maar langs te lopen om het geld van je rekening te halen!

Wat kan je doen tegen contactloos stelen

Je kunt de pas beschermen door een metalen behuizing of een simpel stukje aluminium folie..Maar ja…Wil je rond lopen met je pinpas gewikkeld in folie of metalen behuizing? Dat moet je dat er allemaal af halen voordat je contactloos kunt betalen..

Ik weet het niet..maar het lijkt mij makkelijker om gewoon de 4 cijfers van je pincode in te toetsen!