Zoveel mensen in mijn omgeving zijn het niet eens met de Coronapas. Iedereen heeft er wat van te zeggen. De maatregelen zijn kut, het klopt niet, veel boosheid en frustratie is er te voelen. Maar actie ondernemen? Nee daar zitten de meeste mensen niet op te wachten.

Sinds de hele Corona bende is begonnen ben ik bij behoorlijk wat demonstraties geweest. Steeds vroeg ik in mijn omgeving, ga je mee? Ik hoor je klagen? Je kan er iets aan proberen te doen? Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om niet te gaan, sommige mensen reageren gewoon helemaal niet. Iets met de weg van de minste weerstand enzo.

Toch een beetje gek..

Toch vind ik dat gek. Ik snap het gewoon niet helemaal. Als je het er echt niet mee eens bent en het beïnvloed je leven. Waarom zou je dan niet mee gaan naar een demonstratie? Waarom zou je niet opstaan voor waar je in geloofd? Alleen een meme op social media zetten is niet meer genoeg. Er is meer actie nodig en dat blijkt ook wel!

Inmiddels zijn we namelijk zo ver dat er een pas in het leven is geroepen waarmee je moet bewijzen dat je gezond bent. Restaurants, bioscopen, horeca, musea en zelfs sommige retraites e.d. daar mag je niet meer binnenkomen zonder pas. Je moet OF vaccineren OF voor elk bezoek een staaf in je neus douwen en bewijzen dat je geen Corona hebt.

Dat was nooit zo ver gekomen als we eerder in opstand waren gekomen. Mensen waren het niet eens met de mondkapjes en wat deden ze? Toch dragen. Want ja, confrontatie enzo, daar hebben ze geen in in. Niet lullig bedoeld maar daar heeft NIEMAND zin in. Mijn stresslevels gaan ook door het dak als ik weer zonder mondkap in de bus zit maar moet ik het dan maar gewoon niet doen? Moet ik dan maar gewoon mee doen met de rest omdat ik me anders ongemakkelijk voel?

Wat de crisis me heeft laten zien

Als er iets is wat deze crisis me heeft laten zien is dat mensen het liefst de weg van de minste weerstand kiezen. Ongeacht hoe ze in de situatie staan. Mijn vertrouwen in de mensheid was al niet zo heel hoog, maar dit heeft een hoop bevestigd. Begrijp me niet verkeerd ik ben ook heel trots op mensen die wel durven op te staan, maar ik vind het moeilijk te begrijpen dat het grote merendeel toch gaat voor de weg van de minste weerstand.