Gisteren hoorde ik dat er vanaf 1 december officieel een mondkapjesplicht is. Hier krijg ik een heel naar gevoel van. Tot nu toe is het me gelukt om gewoon nergens naar toe te gaan waar een mondkapje verplicht is. Maar als ze het gaan verplichten in alle openbare gebouwen dan kom ik helemaal nergens meer.

Ja maar doe nou niet zo moeilijk, je kan toch gewoon een mondkapje opzetten is wat er gezegd word. Mensen gaan zelf zo ver om te zeggen dat ik de reden ben dat er mensen Corona krijgen. Ik implodeer dan van binnen en denk… Fucking hel, doe toch eens wat onderzoek, ga eens Googlen, stop met dat fucking nieuws kijken en geloof toch niet zomaar alles wat ze zeggen! Maar goed dat doe ik netjes allemaal van binnen, want vaak zijn deze mensen zo geïndoctrineerd dat een gesprek hebben alleen maar energie kost en niets oplevert.

Waarom mondkapjesplicht?

Misschien is de betere vraag eerst, waarom überhaupt een mondkapje? Er al veel onderzoeken geweest die hebben aangetoond dat mondkapjes voor Corona totale onzin zijn. In een van de kamerstukken worden er verschillende vragen gesteld en de PVV benoemd hiervoor een medisch artikel uit het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet.

Voor je nu meteen afhaakt want het is PVV – je hoeft het het niet met ze eens te zijn om te lezen wat ze te vragen hebben. Overigens zijn dit soort vooroordelen ook een beetje dom, want ook al ben je het niet met iemand eens kan je natuurlijk altijd van ze leren en zien wat hun perspectieven zijn. Gewoon afhaken want het is PVV, of elke andere partij of persoon – daar krijg je tunnelvisie van.

Anyway, in dit stuk word dus uitgelegd dat Corona 0,1 micrometer groot is en de niet medische mondkapjes houden pas deeltjes tegen vanaf 2,5 micrometer. Dit zou betekenen dat het geen nut heeft want Corona komt hoe dan ook door je mondkapje heen. Om je een idee te geven, 0,1 micrometer is tienduizend keer kleiner dan een millimeter.

Ze zeggen zelf dat het niet werkt

Vanuit de overheid zijn er meerdere opmerkingen geweest die de mondkapjes hebben weinig effect en het is schijnveiligheid. Van Dissel is de directeur infectieziekten van het RIVM en zelfs deze man geeft aan dat mondkapjes weinig nut hebben (bron).

Onze minister Hugo de Jonge heeft ook gezegd dat de mondkapjes alleen schijnveiligheid bieden (bron, bron)

En dit zijn slechts een paar voorbeelden. Er is natuurlijk omtrent dit onderwerp een hele hoop te zeggen. Maar waarom als ze zelf al zeggen dat het niet werkt gaan we het toch doen? Toch voor de schijnveiligheid?

Verdrietig over de toekomst

De maatregelen die er nu genomen worden maken me verdrietig. Veel maatregelen spreken elkaar tegen, hebben geen nut en zorgen ervoor dat het leven veel moeilijker wordt dan nodig is. Als ik lees in een kamerstuk dat er dit jaar 800.000 minder zorgverwijzingen zijn geweest – door Corona – dan kan ik me alleen maar een voorstelling maken van hoeveel slachtoffers er vallen vanwege Corona en niet door Corona.

Wanneer ik dan hoor dat er een vaccinatie aankomt MAAR dat we dan met vaccinatie ook nog met mondkapjes en 1,5 meter afstand moeten houden dan zakt het moet me in de schoenen (een van de vele bronnen).

En dan heb ik er nog niet eens over nagedacht over de maatregelen die genomen gaan worden voor de mensen die het vaccin niet willen nemen. Want ja Hugo zegt wel mooi dat het niet verplicht word. Maar als je straks geen festival in mag, niet meer mag reizen en bedenk nog maar een paar van die maatregelen. Dan word je indirect toch gedwongen om zo een vaccin te nemen. (trouwens gemaakt door Pfizer met HEEL VEEL schandalen (bron) – moeten we dat wel in willen spuiten?) Maar goed dat is weer een blog voor een andere keer.

Hoe dan ook word ik heel verdrietig van deze gang van zaken. Mijn onderbuik gevoel draait overuren, die blijft roepen, dit klopt niet!!! Er zijn teveel dingen bij elkaar die niet kloppen. Natuurlijk als je alleen naar het nieuws kijkt dan zal je dit niet voelen. Maar ga je aub verdiepen, kijk wat ze aan het doen zijn, wat de mogelijke plannen allemaal zijn. Gewoon maar herhalen, dat gebeurd hier in Nederland niet…Dat is niet genoeg…Kijk waar we naar toe gaan 🙁 De eerste spoedwet die verlengd mag worden zonder toestemming met beperking van onze grondrechten is er al doorheen!

Laat een reactie achter

Ik ben heel benieuwd wat andere mensen denken. Als je denkt nouuuu wat een onzin schrijf jij, laat het me dan weten. Wel een beetje lief natuurlijk, maar ik sta altijd open voor een normaal gesprek. Ik wil heel graag zien wat andere mensen voor bronnen hebben, welke gedachten mensen hebben. Ik wil niet leven in een tunnelvisie dus andere meningen zijn meer dan welkom. 💖