Als vegetariër is het lastig om er achter te komen in welke producten er nu dierlijk stremsel, gelatine of andere dierlijke producten zitten. Hiermee bedoel ik trouwens niet melk of eieren maar meer de verborgen producten. Steeds vaker merk ik dat op producten vegetarisch staat maar er dan toch dierlijk producten in zitten zoals stremsel, gelatine en bepaalde e-nummers. Niet fijn. Op andere producten staat het ook gewoon niet duidelijk vermeld – ook irritant!

Ik ben de laatste tijd dan ook steeds vaker bezig met het e-mailen van bedrijven om te kijken wat er nou eigenlijk in de producten zit. Hieronder een overzicht van de producten die ik tot nu toe heb nagevraagd:

  • Kwekkeboom kaassouffles – Bevatten dierlijk stremsel
  • Holtkamp kaas croquetten – Bevatten runder gelatine
  • Papa John’s – Via de mail vertellen dat er geen dierlijk stremsel word gebruikt, maar via Twitter geven ze aan dat de kaas in de Tuscan 6 cheese wel dierlijk is. Ik voel me hier een beetje in de maling genomen.
  • Oven & Airfryer Goudse Kaassoufflés van Mora – Yeah microbieel stremsel whoop whoop!

Stalmelk of weidemelk?

Dit stukje gaat niet over de dierlijke producten in voedsel maar over stalmelk of weidemelk. Ook dit vraag ik me steeds vaker af bij producten. Stalmelk is een product dat ik echt niet wil gebruiken vandaar dat ik ook daar steeds vaker op onderzoek uit ga. Hieronder mijn resultaten tot nu toe:

  • Chocomelk – Deels stalmelk
  • Fristi – Deels stalmelk
  • Overige FrieslandCampina producten – Deels stalmelk

De komende tijd zal ik dit blog steeds meer gaan uitbreiden. Heb je tips voor me? Laat het me vooral weten via een reactie hieronder of een mail via info@kwebbelkous.com