Selecteer Pagina

Stralende publiciteit

Stralende publiciteit

Heb ik net het schrijven van een boek onder de knie, moet ik me gaan bezighouden met het creëren van publiciteit. Ik begeef me op vreemde gronden en geef me op voor het programma Dokter vs internet onder leiding van Anita Witzier. Een programma wat ik niet kende, maar waar ik wel in pas. En het biedt me de kans om mijn boek te promoten op tv.. In de quiz zijn er twee teams: één bestaat uit drie huisartsen en één uit drie BN-ers die beiden de ziekte moeten raden. De huisartsen doen dit op hun parate kennis en de BN-ers mogen internet gebruiken. Op een vrijdagmorgen meldde ik me bij een gigantisch pand van de KRO/NCRV voor de opnames.

Bloemenmeisje

Een dame van de redactie wachtte me op, bracht me naar de make-up en zag verschrikt de BN-ers nog bij de visagie zitten. Met de opmerking: ‘‘hmm, de BN-ers willen altijd winnen en dan horen ze de patiënten uit. Als ze wat vragen, zeg maar dat je het bloemenmeisje bent,’ stapte ik de ruimte binnen. Het was goed dat de dame van de redactie had vermeld dat het BN-ers waren, want ik herkende niemand! Logischerwijs leek het me wel zo dat de drie in de stoelen voor de spiegel de BN-ers waren en de dames die met kwasten en poeders in hun handen stonden de visagisten. Dat bleek te kloppen. De BN-ers waren drie musicalsterren en aangezien mijn laatste geziene musical de ‘sound of music’ op tv was, met Julie Andrews, vond niemand het vreemd dat ik een beetje achter liep in BN-er-kennis.

Stralend

De visagiste poederde en smeerde net zo lang tot ik er even stralend uitzag als de BN-ers. Met dien verstande dat zij wisten hoe ze zich een houding moesten geven onder al die lampen en ik er als een soort onhandige zoutzak bij stond. Ik kwam te laat aanlopen toen mijn naam werd opgeroepen. Ik bleef hangen achter een kabel en mijn oortje van de microfoon schoot tijdens de opname los. Hakkelend en stotterend kraamde ik de zinnen uit die op papier werden gezet en angstzweet begon zich toch te vormen in mijn nek, maar de professionele make-up waarschijnlijk speciaal geschikt voor zenuwachtige beginnelingen, bleef zitten. Half struikelend mocht ik na een paar minuten het podium weer verlaten, terwijl het spelprogramma verder doorging. Op het toilet kwam ik op adem en bekeek mijn gezicht dat nog even stralend was. De adrenaline begon te kolken en net toen ik mezelf een schouderklopje gaf om wat ik gedaan had, rinkelde de telefoon. Een medewerker van de website Famme.nl belde voor een interview. Zeer vereerd en met minieme sterallures stond ik haar te woord tussen de fonteintjes.

Dorrup

Bijna kwam ik te laat voor de bekendmaking van de winnaars van het programma. En ik wilde nog een foto met Anita. Maar ik was weer vergeten hoe ik de juiste stralende glimlach kon hebben, die innemende blik waarmee sterren in de lens kijken. Met de perfecte make up stond ik toch weer als ‘een mevrouwtje uit een dorrup’ naast Anita.

En ik heb twintig watjes moeten gebruiken om de stralende teint van mijn gezicht te krijgen.

Noot: De uitzending is terug te zien op NPO gemist Dokters vs Internet van 5 april jl. Vanaf minuut 17 ben ik in beeld. Enkele hoofdstukken uit mijn boek zijn te lezen op www.saskiaoudshoorn.nl


Wil je meer te weten komen over Saskia Oudshoorn of wil je meer blogs lezen?
Check dan haar website: saskiaoudshoorn.nl en volg haar op Facebook: Saskia Oudshoorn schrijfster

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *