Dr. Mikao Usui (1865-1926) heeft waarschijnlijk nooit voorzien dat de door hem ontdekte wijze van behandelen zoveel navolging zou krijgen. Over de gehele wereld passen speciaal opgeleide Reiki-behandelaars (Reiki-healers) door middel van ‘handoplegging’ de door hem bedoelde, krachtige en vooral positieve methode toe.

Een proces van door het lichaam stromende energie. Dat is wat Reiki doet. Van hoofd tot teen, kop tot staart, wortel tot blad.

Meer over de achtergrond en oorsprong van Reiki vind je bijvoorbeeld op de website: www.reikimoments.nl (Reiki-praktijk in Oostvoorne).

Het positieve effect van Reiki

Reiki werkt in op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau en heeft een ontegenzeggelijk positief effect op de fysieke en mentale gezondheid van mens, dier en plant. Het is mooi en verbazingwekkend tegelijk hoe er tijdens of na een behandeling gereageerd wordt. Frank M. Bosch (Reiki-healer): “Het is echt fantastisch om mensen met klachten te helpen, maar ik zie ook personen meerdere keren terugkomen omdat ze het zo’n ontspannen en energieke ervaring vinden. Men geeft aan er dan weer even tegen te kunnen.”

“Ik hoef nooit persé een bevestiging of een opmerking”, gaat Frank M. Bosch verder, “maar meestal worden er direct reacties gegeven, zoals “het voelde alsof mijn hele been werd opgetild en mijn voet naar beneden gebogen”, of “het tintelde”, “het werd warm”, of “het voelde enorm prettig”, en dat is toch leuk om te horen omdat mensen daarvoor komen. ”

Reiki-healer en zijn ervaring

“vaak voel ik waar de pijn zit en merk dan dat op die bepaalde plekken de energie enorm gaat stromen. Mijn vingers tintelen dan geweldig en dat betekent dat er op dat moment veel gebeurt. Ook neem ik soms andere klachten waar zoals bijvoorbeeld duizeligheid. Natuurlijk mag een behandeling bij een reguliere arts of specialist nooit gestaakt worden. Ik zie het als een optelsom. Een combinatie. ”

Reiki? Onzin allemaal!

Sommigen vinden dit soort behandelingen maar ook andere technieken, erge onzin, zweverig, geldklopperij, belachelijk of zelfs iets van de duivel. Iedereen is uiteraard vrij er vraagtekens bij te hebben, er commentaar op te hebben en er zijn of haar mening op na te houden. Een ding staat vast: je hoeft er niet in te geloven. Het fijne van behandelaars is dat zij een doel in het leven hebben en deze is om onder andere mens en dier te helpen.

De intentie van hen is om ontspanning, rust en beterschap te creëren en het helende vermogen van alles wat leeft te bevorderen en te stimuleren. Er zijn prachige ervaringen van ‘all over the world’. En dat kan ook niet anders, want Reiki is louter positief. En gelukkig maar, want dat betekent dat er miljoenen tevreden en gelukkige behandelden zijn. Dat is waar het om te doen is. daar is waar het om gaat.

Met een mooie reactie van een behandelde vrouw wil ik tenslotte afronden:

“Reiki heeft erg veel voor mij betekend en heeft mij veel geluk gebracht. Ik ben erg veranderd en sta veel positiever in het leven en aan mensen om mij heen merk ik dat mensen veel vriendelijker naar mij toe zijn, ik denk dat ik nu een andere uitstraling heb. Het is een heerlijk gevoel om dat dagelijks te ervaren.”


Wil je ook een blog schrijven voor Kwebbelkous.com? Neem dan contact met ons op