Ik ben heel druk aan het herschrijven. Mijn tweede boek moet af en daarvoor heb ik alle rust en concentratie nodig. Maar dat lukt niet, want het huis wordt geschilderd. Al drie dagen staat aan de achterkant van het huis een man met een schrapende schuurmachine. Voor mijn raam staat een schilder luidkeels mee te zingen met foute muziek. Hele foute muziek. Zeker nu!

Welke zender hij op heeft staan weet ik niet, misschien is het wel zijn favoriete playlist, maar het is Nederlandse jaren ‘80 hits die in deze tijd echt niet meer kan. Wat dacht je van Henk Wijngaard: ‘Met de vlam in de pijp, rijdt ik door de Brennerpas….’

Behalve dat vlammen uit pijpen nooit een goed teken kan zijn van een optimale verbranding en dus per definitie slecht voor het milieu, mag je de grens ook niet over zonder goede reden. En die reden ontbreekt eveneens in het nummer.

Het volgende nummer wat achter het raam wordt ingezet is van Pierrre Kartner ‘Daar in dat kleine café aan de haven…’ Nou, ik kan je wel vertellen in dat kleine café gebeurt helemaal niks.

Even probeer ik zelfs in de kelder te schuilen voor de herrie. Tevergeefs. In een normale tijd had ik mijn boeltje gepakt en was ik elders gaan zitten. In de bibliotheek of in een koffietentje. Maar dat kan in dit geval ook niet.

Buiten wordt uit volle borst ‘Vanavond gaan we naar de kermis in de stad..’ ingezet van Ronnie Tober, gevolgd door ‘Lenny Kuhr: ‘Visite, visite, een huis vol visite…’ Mag niet. Verboden. Op straffe van 390 euro boete. Er staat nog geen politie voor me huis. Erover zingen kan blijkbaar nog wel, maar voor hoe lang? De teksten zijn behoorlijk opruiend en aanmanend.

Ik stop met schrijven voor vandaag, het lukt niet en rebels zing ik de uitdagende teksten in deze tijd luidkeels mee, waarbij ik niet wat weet wat erger vind, dat het schrijven niet lukt of dat ik me realiseer dat ik al zo oud ben dat ik alle nummer luidkeels kan meezingen.

Wil je meer te weten komen over Saskia Oudshoorn of wil je meer blogs lezen?
Check dan haar website: Saskiaoudshoorn.nl en volg haar op Facebook: Saskia Oudshoorn schrijfster