Veel mensen hebben er nog nooit van gehoord: ‘Mercurius retrograde.’ Ondanks dat het niet eenvoudig is uit te leggen, hierbij toch een poging. De planeet Mercurius heeft een jaar nodig om volledig om de zon te draaien. Drie keer per jaar valt hij echter ‘stil.’ Daarbij lijkt het erop alsof de planeet zich naar achter verplaatst. Alle planeten hebben zo’n periode maar bij Mercurius gebeurt het wel een paar keer per jaar, vandaar dat je er waarschijnlijk meer over hoort.

Deze momenten zijn goed om te overdenken, dingen te herzien en hetzelfde te doen als Mercurius: ‘stilvallen’- geen nieuwe dingen ontplooien, maar bijvoorbeeld juist schoon schip maken met datgene wat je niet of niet meer aanspreekt.

De periodes dat Mercurius in retrograde staat zijn:

5 maart – 28 maart 2019
7 juli – 31 juli 2019
31 oktober – 20 november 2019

Het complete schema van de Mercurius retrogrades tot 2030

Het stilstaan is weliswaar een optische illusie, toch is deze zich in het universum afspelende activiteit, van invloed op de mens.

Rustig aan doen tijdens de Mercurius retrograde

Aangezien Mercurius effect heeft op onze geest, interesses, gedachten en op het communiceren, is het advies in de retrograde-periode rustiger aan te doen. Geen nieuwe plannen maken, niets ondertekenen, geen beslissingen nemen en geen zware gesprekken aangaan. Tijdens de retrograde reageren we anders, zijn we minder alert, is er concentratieverlies en is het om die redenen zaak niets te doen wat van (grote) invloed is op je toekomst. Wachten is de beste remedie om deze tijd goed door te komen.

Geen verkeerde beslissingen!

Mercury planeet oppervlakJe moet dus een pas op de plaats maken. Dat moet lukken!
Wat juist wel tijdens deze cyclus kan, is dingen te herzien. Jezelf reflecteren op dat wat er was en bekijken (nakijken) wat er (nog) ligt. Herzien, herlezen, herschrijven. Ook het schoonmaken van je mailbox en het opruimen van berichten op jouw sociale platforms zijn verstandige acties om nu te doen. Lopen er oudere zaken? Bekijk ze en vraag je af of ze goed bij je passen. Schaaf ze bij, als dat nodig is – maar laat het daarbij, want met de retrograde is de kans aanwezig dat je verkeerde beslissingen neemt.

Belangrijk voor jou 💖

Denk gerust aan nieuwe activiteiten en hoe je deze zou kunnen aanpakken. Retrograde opent namelijk je ogen en je blik naar wat je wilt, hoe je naar dingen kijkt en hoe je je daarbij het prettigst voelt. Het is een termijn die van belang is voor jouw visie, gegoten in een toekomst. Het terugkijken en de reflectie zullen jou veel laten inzien. En dat is nu juist wat Mercurius retrograde teweegbrengt: begrip, besef en realisme.


Wil je ook een blog of verhaal op Kwebbelkous.com? Neem dan even contact met ons op!