Op 13 mei hebben de activisten van Meat the Victims een varkensstal bezet in Boxtel. Dit is de eerste keer dat ik van hun gehoord heb en vele mensen hebben het er nu over.

Met het bezetten van de varkensstal willen zij laten zien hoe slecht het gesteld is met het kwaliteit van leven in deze industrie.

Varkens liggen vast in kooien zonder dat ze zich kunnen bewegen en dat vele weken lang. Als ze dan voor het eerst eens wat zonlicht zien zijn ze onderweg naar het slachthuis. Als ze dat al halen want meer dan 6 miljoen varkens in Nederland worden zo slecht behandeld dat ze het slachthuis nog niet eens halen.

Dit is niet acceptabel! Ik heb er geen woorden voor hoe verknipt dit eigenlijk is. En daarom ben ik ook zo trots op de activisten van Meat the Victims.

Tegengeluiden Meat the Victims

Ik ben het helemaal met de tegengeluiden eens dat je aan de wet moet houden. Maar dat geldt ook voor de kant van de boeren. De boer die de dupe was van deze activisten heeft de wet meerdere malen overtreden en blijft er mee weg komen dat hij op grote schaal varkens kan mishandelen en uitmoorden. Hij word zelfs de varkensbaron genoemd! (Bron)

Dit is mijn inziens een geval van nood breekt wet. Als de overheid niet helpt bij dit soort belangrijke zaken moeten er andere dingen gebeuren om mensen de ernst van de situatie in te laten zien.

Ik vind het onbegrijpelijk dat als ik Meat the Victims intik bij Google ik vooral berichten te zien krijg over de bezetting maar weinig over het dierenleed en over de varkensbaron!

Ik begrijp het gewoon niet

Wat ik ook niet kan begrijpen zijn de uitspraken van veel diereneters. Waarom vind je het zo erg dat varkens dood gemaakt moeten worden vanwege dierenactivisten…maar vind je het niet erg als ze dood gemaakt moet worden als op je bord terecht moeten komen?

Waarschijnlijk worden deze varkens nu een lange lijdensweg bespaard.

Bespottelijke regels

Dit was een boer die zich niet aan de regels hield. Maar volgens mij ook een boer die zich wel aan de regels houdt maakt zich schuldig aan dierenleed. Neem bijvoorbeeld kraamkooien. Dat is een kleine kooi waar de moeder varken in vast gezet wordt net voor ze moeten bevallen. Ze kan zich daarin niet bewegen en nadat de biggen geboren zijn moet je daar vier weken in vastliggen. Dat is toch niet normaal? Hoe kun je dieren op deze manier martelen? (Bron)

Stel je eens als moeder voor dat je moet gaan bevallen en dat je vast gezet wordt in een kooi zodat je niet te veel gaat bewegen terwijl je helse pijnen leidt? Mijn hart breekt bij de gedachte alleen al.

Zo zijn er nog vele regels die opgesteld zijn die eigenlijk te gek voor woorden zijn. Omdat één of andere geldwolven systeem dit soort achterlijke regels bedacht heeft betekent nog niet dat je je eraan hoeft te houden!

Je mag je dieren altijd beter behandelen!


Graag hoor ik jouw mening ook! Laat je hieronder een berichtje achter? Als je ook een verhaal wilt schrijven neem dan eens een kijkje op deze pagina.