Corona is een ziekte die van een dier op de mens is overgedragen. Waarschijnlijk is dit gebeurd in China op een markt waar ze heel veel levende dieren verhandelen. Ook andere grote ziektes als een vogelgriep, HIV, Salmonella zijn allemaal voorbeelden van ziektes die gestart zijn bij dieren.


Ziektes die door dieren gestart zijn


Als wij mensen niet zo achterlijk met dieren om zouden gaan zouden dit soort ziektes niet eens in de wereld zijn. Er zijn vanaf 1918, 3 vogelgriep pandemieën geweest die meer dan 100 miljoen mensen het leven hebben gekost.Toen Corona net uitbrak grapte ik tegen een van mijn vriendinnen dit is het wraak van de dieren. Wij behandelen dieren zo slecht en doen zulke rare dingen met ze dat dit de manier is waarop wij gestraft worden. Nu een aantal maanden verder denk ik dat er eigenlijk wel iets inzit…en ik moet eerlijk zijn…als het zo bedacht zou zijn, dan hebben we het verdiend ook.

Karma en Corona

Het klinkt misschien gek maar ergens geloof ik wel in karma onze acties zorgen voor dit soort reacties. Als wij dieren niet met duizenden per minuut zou de afslachten, dan zouden ze ook niet met vele duizenden gepropt op een plek zitten.

Wanneer heel veel dieren op een plek zitten en vaak ook in slechte omstandigheden, dan is de kans op dit soort ziektes groot. We denken dat het in Nederland wel meevalt met de slechte leef omstandigheden. Maar ik heb dingen gezien en geloof mij het valt niet mee. Er gebeuren dingen met dieren die je ergste vijand nog niet aan zou willen doen. En dat is Nederland… Dus die wie weet hoe het op andere plekken in de wereld er aan toegaat.

Dus is het ons eigen schuld? Dat denk ik eigenlijk wel. Ik ben ook wel erg nieuwsgierig naar jou mening. Wat denk jij hiervan?