Vol frustratie schrijf ik dit blog! Wat een aanfluiting is dat hele GoedeStede! Weet je niet wat het is? Het is een huurdersorganisatie in Almere. Misschien nog wel in andere steden, dat weet ik eigenlijk niet.

Het begon allemaal in 2012 toen we ons huisje opgeleverd kregen. Een grote vieze bende! Bloedvlekken op de verwarming en de muur, alles was smerig, vuil en vies. Knal blauwe en roze behang, vol stickers, alles moesten we zelf herstellen. Op de trap hadden ze muurverf gegooid, dus daar zijn we 3 dagen mee bezig geweest om dat weg te schuren.

De begin inspectie was vreemd. De meneer van GoedeStede wees ons er op dat de keukenkastjes niet meer goed waren en begon het gebladerde verder eraf te trekken. Want zei hij, dan kregen we nieuwe kastjes.

Keukenkastjes bij GoedeStede

Na een paar weken kregen we eindelijk nieuwe kastjes. Toen ik even ging kijken hoe de voortgang verliep zag ik dat de kastjes veel te klein waren! Aan de bovenkant was een centimeter tekort waardoor je zo in de kastjes kon kijken. Ik gaf aan dat het een beetje gek was, de man die bezig was was geïrriteerd, hij kon hier ook niets aan doen. Ik kon kiezen of te kleine kastjes, of mijn kapotte kastjes terug. Ik koos hier maar voor de kapotte kastjes. We hebben nog wel geprobeerd andere te krijgen, maar dat konden we mooi schudden. Eindstand, 8 jaar gezeten met stukke keukenkastjes, aangericht door de man zelf!

Reparaties GoedeStede

Door de jaren heen kwamen er veel problemen naar boven. Helaas werden we slecht geholpen. Voor elk probleem moest de BBS beheerservice minimaal 3 keer langs komen. Eerst een paar mensen sturen die een beetje aanklootte voordat je echte hulp kreeg.

Alle huizen hadden last van lekkages. Hier zijn ze wel een jaar mee bezig geweest, steeds kwam er iemand anders, beetje kitten, hele afvoerpijp met daklijm vast zetten (daklijm ja pfff) tot uiteindelijk onze hele badkamer opengebroken moest worden. Zoveel periodes dat we niet konden douchen, als ze gewoon meteen de persoon erop af hadden gestuurd die er iets van af wist was er een hoop gedoe bespaard gebleven.

Zo ging het eigenlijk met alles. Onze trap zakte door vanaf het begin, we hebben 3 verschillende mensen gezien. Onze balkondeur sloot niet goed, daar zijn denk ik wel 8 mensen voor geweest.

Onze WC bril was stuk – mochten we een paar weken wachten tot we een andere bril zouden krijgen. Uiteraard hebben we wel een andere gekocht maar normaal was het niet.

Huurverhoging GoedeStede

Ondanks slechte service gooide GoedeStede wel elk jaar zijn huur omhoog. Ik startte op 590 euro en eindige op 720 euro, te gek voor woorden eigenlijk.

Bereikbaarheid

Om te janken! Halve dagen beschikbaar, lang wachten en iedereen werkt lekker langs elkaar heen. Zo hadden we een slot waar we een sleutel bij voor wilde laten maken. Dat mocht niet volgens de sleutelmaker. Na heel veel belletjes en onderzoeken vanuit onze kant kwamen we erachter dat er in onze voordeur gewoon een portiek slot gestopt was!! Ja logisch dat je die niet mag na maken natuurlijk. Maarja probeer dat maar eens met GoedeStede, we zijn er een paar maanden mee bezig geweest voor we de moed maar opgegeven hebben.

Eindinspectie

Als kers op de taart onze eindinspectie. Het was niet brandschoon, maar we hebben het huis vele malen beter afgeleverd dan dat we het ooit gekregen hebben. Toch kregen we een boete van 350 euro. En daarbij wilde ze ook nog dat we een kapotte douchestang gingen betalen. Iets waar ze zelf nooit voor langs zijn geweest terwijl dat wel beloofd was.

Bij godsgratie hoefde we die niet te betalen, maar de andere 300 euro wel, want wij hebben nooit aangegeven dat we de woning vies hebben gekregen. Wauw. Het was ons eerste huurhuis dus wij hadden geen idee dat huizen schoon opgeleverd zouden worden. Ik denk dat ze iedereen boetes geven maar in plaats van schoonmaken steken ze dat geld lekker in eigen zak.

Eind conclusie

Die is treurig, mocht ik ooit nog gaan huren zal ik zeker niet meer bij deze organisatie een huis willen huren. Wat een trieste bedoeling.


Heb je vragen of wil je zelf een blog insturen? Neem via deze pagina contact op!